Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PSV speelt kampioen tegen grote rivaal

Eindhovena­ren doen tegen Ajax wat zelfs Manchester City niet lukte

- (gegy)

PSV Ajax 3 0

Wat Manchester City vorige week niet lukte tegen de buren van Manchester United, maakte PSV Eindhoven gisteren wel waar: de titel binnenhale­n in een wedstrijd tegen de grote rivaal. Ajax kreeg een pandoering (3-0), wat het overwinnin­gsfeest nadien nog uitbundige­r maakte.

PSV mocht gisteren al voor de 24e keer in zijn bestaan de Nederlands­e titel vieren. De ruime zege tegen aartsrivaa­l Ajax maakte het nog wat mooier voor de Eindhovena­ren. Het werd 3-0 tegen de eerste achtervolg­er na goals van Pereiro, De Jong en Bergwijn. De gefrustree­rde Amsterdamm­ers pakten na rust nog twee rode kaarten.

“Tegen een directe concurrent

is het wel speciaal”, reageerde PSV-trainer en voormalig Nederlands internatio­nal Philip Cocu. “Het zijn bijzondere momenten, maar natuurlijk gaat het gewoon om de titel. Tegen wie je die wint, maakt niet zo veel uit. Maar het is toch een mooi moment om het zo te laten zien tegen de directe concurrent.”

Maar drie keer verloren

Opvallend is het hoge aantal punten dat PSV dit seizoen pakte. Met nog drie wedstrijde­n te spelen heeft het nu al tachtig punten. Het verloor van het hele seizoen slechts drie wedstrijde­n. Ter vergelijki­ng: de vorige keer dat PSV kampioen speelde, pakte het 75 punten over het hele seizoen.

 ?? FOTO EPAEFE ??
FOTO EPAEFE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium