Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Laten we ernstig blijven: zo zijn we geen kandidaat voor de tweede plaats”

- PATRICK CEULEMANS BRUSSELS: TELENET GIANTS ANTWERP:

Tyler Kalinoski gaf niet thuis en Brussels drukte via Jeremy Simmons, Sinjoor Domien Loubry en uitblinker Mike Smith (29 punten, 6 rebounds) door naar 52-44 en 66-57.

“Alleen Hans Vanwijn

was op niveau”, aldus coach Roel Moors. “Neen, ik ga geen spelers met de vinger wijzen. We moeten dit collectief opvangen. Mentaal zijn we op dit moment niet bij de les. Neutrale waarnemers noemen ons een titelkandi­daat. Maar laten we ernstig blijven, wij kunnen op dit moment zelfs geen aanspraak maken op die tweede plaats.”

Het siert Moors dat hij geen excuses zocht en niet verwees naar het ontbreken van de geblesseer­de Jason Clark. De Amerikaans­e shooting guard was vorig seizoen de MVP van de EuroMillio­ns League. Eind april wordt na een scan duidelijk of hij dit seizoen nog inzetbaar is. Als dat niet geval mocht zijn, zal dat hard aankomen, omdat vervanging na 15 april reglementa­ir niet meer mogelijk is. Een comeback van een frisse Clark, in combinatie met zijn intrinsiek­e klasse, kan de Giants een nieuwe impuls geven. Zonder Clark wordt het waarschijn­lijk nog bibberen in het competitie­slot.

rebounds,

5

assists,

(15 punten, 9 red.)

Loubry 10, N. Foerts 0, Depuydt 2, Peciukevic­ius 3, Smith 29, J. Foerts 9, Peterson 4, Simmons 14, Bosco 4, Harrell 6.

Lee 12, Donkor 5, Vanwijn 15, Darden 8, Schoepen 6, Akyazili 8, Bako 2, Kingsley 2, Dudzinski 2, Kalinoski 0.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ??
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium