Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kangoeroes schuift uit tegen rode lantaarn

- Kangoeroes Willebroek Luik KANGOEROES WILLEBROEK: LUIK:

Kangoeroes Willebroek bracht in de partij tegen Luik geen bevestigin­g van de knappe prestaties van de voorbije weken. Na een sterk openingskw­art ging de Rupelploeg onderuit tegen het team uit de Vurige Stede.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het overlijden van de moeder van

Randy Oveneke. De kapitein van Kangoeroes Willebroek was uiteraard niet van de partij. Kangoeroes miste ook nog altijd Naïm El Khounchar (voet). De guard zou wel speelklaar zijn voor de wedstrijd van woensdag in Charleroi.

“Dat we twee spelers missen is geen excuus voor de nederlaag”, oordeelde coach Yves Defraigne. “Ook Luik was gehandicap­t. Basketbal wordt aan twee kanten van het parket gespeeld. Op het defensieve vlak waren we nergens en we incasseerd­en dan ook een logische nederlaag.” De start was nochtans voor de Rupelploeg. Kwan Cheatham, Pape Badji, Stéphane Moris en co konden na 31-21 niet doorduwen en Luik reageerde naar een 54-52-tussenstan­d halfweg. In de tweede helft bleef Kangoeroes Willebroek defensief te slap en profiteerd­e Luik maximaal. De Luikenaars zagen Terry Deroover en Boris Penninck met blessures uitvallen, maar namen in het slotschuif­je verder afstand. John Jordan, Milos Bojovic en Gerald Beverly zorgden voor 81-93. Een sterk Luik drukte in de slotfase verder door en kon na veertien opeenvolge­nde nederlagen eindelijk nog eens proeven de overwinnin­g. Kangoeroes blijft wel zevende, op schema voor de play-offs; Luik laat de rode lantaarn opnieuw aan Leuven.

Creppy 12, Bogaerts 2.

Deroover 2, Hazard Penninck 7, Montgomery Nzisiabira 3.

Badji

13,

Gibbs

Cheatham 12, McNeail 6,

15, Vucic 9, Moris 20,

6, Beverly 18, L’Hoest 8, 4, Bojovic 19, Harris 12,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium