Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Asterix overklast Oudegem

- VROUWEN TITELFINAL­E (mabe) (divb) (mabe) (mabe) (mabe)

Oudegem Asterix Avo Beveren

PLAYOFF 3

Lendelede Antwerp Ladies

HOCKEY

1 3

Door de eerste finalematc­h in Oudegem te winnen nam Asterix Avo Beveren een stevige optie op de titel. Oudegem benutte op het einde van een beklijvend­e eerste set nog wel de zevende setbal, maar vanaf de tweede set nam Asterix Avo de wedstrijd in handen. Oudegemcoa­ch Koulberg probeerde het tij te keren door eerst Cianci naar de kant te halen voor Laforge, maar dat bracht geen aarde aan de dijk. In de derde set kwam Cianci in voor de eveneens niet scorende Vandendrie­ssche maar opnieuw bleek Asterix Avo niet te stoppen. In de vierde herneming bleven de hoekaanval­sters van Oudegem onmondig terwijl bij Asterix Janssens en Lemmens het verschil maakten.

Antwerp Ladies heeft op Lendelede gedaan wat moest: winnen. Door deze overwinnin­g spelen de troepen van Cristina Moga nu twee keer tegen Tongeren, winnaar van de andere groep, met als inzet een Europees ticket. “Wat er ook bijkomt, ons seizoen is al meer dan geslaagd”, aldus Cristina Moga.

MANNEN FINAL FOUR

Menen Roeselare Aalst Maaseik

CHALLENGE GROUP

Haasrode-Leuven Gent Borgworm Guibertin 3 0

In een wedstrijd waarin er niets te winnen of te verliezen viel voor de landskampi­oen, zorgde Menen dat het met een overwinnin­g het seizoen afsloot. De thuisploeg nam iedere set de beste start en hield die probleemlo­os tot het einde vast.

3 1

Maaseik gaat niet als ongeslagen leider de play-offfinale in. Het verloor bij een gretig Aalst, dat hierdoor als derde eindigt en de Limburgers een eerste nederlaag in deze play-offs aansmeerde.

Haasrode-Leuven pakte, zeker in de eerste set, met de nodige moeite de drie punten tegen Gent. Door deze overwinnin­g staat het dicht bij het vijfde Europese ticket.

2 3

 ?? FOTO NBEN02 ?? De vrouwen van Asterix Avo Beveren hebben een stevige optie op de titel genomen.
FOTO NBEN02 De vrouwen van Asterix Avo Beveren hebben een stevige optie op de titel genomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium