Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herlings voert onemanshow op

- (jüs)

Jeffrey Herlings blijft de overwinnin­gen opstapelen in de MXGP. Gisteren pakte

in Agueda al zijn vierde zege (op vijf GP’s) van het seizoen. Van de tien reeksen, won Herlings er tot nog toe zeven. Straffe cijfers.

The Bullet

Dit weekend stond er maat op de Nederlande­r. opnieuw geen Vrije training,

tijdtraini­ng, kwalificat­ierace en twee reeksen: telkens prijkte zijn naam helemaal bovenaan. En wie werd er tweede? Inderdaad, opnieuw Antonio Cairoli (2+2 in reeksen). De negenvoudi­ge wereldkamp­ioen ziet zijn teammaat stilletjes uitlopen in het WK, zestien punten is nu het verschil.

“Geweldig weekend, met vooral geweldige starts”, was Herlings uiteraard tevreden. Maar er lag hem toch iets op de maag. “Spijtig dat Cairoli me in de start van de tweede reeks de pas afsneed. Dat is al de tweede keer dit seizoen. Dat is echt niet plezant, hoor.”

Clément Desalle had het geluk niet aan zijn zijde op het circuit waar hij in het verleden al drie keer had gewonnen. In de eerste reeks moest hij al erg vroeg naar de kant na problemen met de koppeling. Weg winst- of podiumkans­en. De herpakte zich wel met een derde plaats in reeks twee, maar zag Romain Febvre zijn derde plaats in het WK overnemen.

Jeremy Van Horebeek was beste Belg op de zesde plaats (6+8).

Panda

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium