Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben in onze eigen voet geschoten”

- BART DEVAERE (bvda)

De wedstrijd tussen Kampenhout en Ternesse stond volledig in het teken van het behoud. De winnaar van dit duel mocht zich voor negentig procent opmaken voor een verlengd verblijf op het nationale toneel. Een efficiënt Kampenhout wist uiteindeli­jk het laken naar zich toe te trekken.

12 21 03 04 33 42 12 40

Beide ploegen begonnen redelijk zenuwachti­g aan de partij. De belangen waren dan ook groot en dat bleek uit een aantal onnauwkeur­igheden bij de laatste pas. Toch was het van bij het begin duidelijk dat Ternesse niet naar Kampenhout was afgezakt om zich in te graven. Coach Jimmy De Keyser liet zijn flanken regelmatig mee in de loopgraven verschijne­n en daardoor kwam Thomas Stevens twee keer dicht bij de openingstr­effer. Die viel echter aan de andere kant. Uitblinker Anas Bouzerda verschalkt­e doelman Goris met een prachtig schot in de kruising. Het was voor Kampenhout het sein om aan een dol kwartier te beginnen waarin de het nog drie keer zou scoren en zo Ternesse nog voor de rust zou uittellen.

“Niet scherp genoeg”

Dat zag ook Gilles Sallaets, die verrassend op de bank moest starten. “Na enkele mindere matchen besliste de coach om mij als invaller te laten starten”, vertelt Sallaets. “We wisten vooraf dat deze match misschien wel beslissend zou zijn in de degradatie­strijd. We mochten hier vandaag niet verliezen en toch gebeurde het. Daardoor doen we een ontzettend slechte zaak in de rangschikk­ing, al resten er ons nog twee wedstrijde­n om ons uit deze netelige positie te werken. Vandaag waren we gedurende een twintigtal minuten niet bij de les. Ik gooi zeker geen steen naar onze verdedigin­g alleen, want je wint als ploeg en je gaat ten onder als ploeg. Toch was het spijtig om vanop de bank te moeten vaststelle­n dat we niet scherp genoeg waren. Daardoor schoten we in onze eigen voet. Tijdens de rust heeft onze coach dan wel de puntjes op de i gezet en ons om wat meer inzet gesmeekt. Dat loonde aanvankeli­jk want na de pauze zijn we zeker scherper uit de kleedkamer verschenen. Onze tweede treffer viel vrij vlug en dat gaf ons vleugels, maar wanneer je met zijn allen op zoek gaat naar doelpunten, geef je uiteraard ook achteraan veel ruimte weg. Het is nu aan ons om in de volgende twee wedstrijde­n een antwoord te vinden op deze mindere prestatie om op die manier het behoud te verzekeren.”

49 49 48 47 45 45 44 42 40 38 32 32 31 27 27 24

17 14 14 13 13 13 11 10 10 10 9 8 8 8 7 7

De Corte die zijn eigen doelman verschalkt­e. Ternesse kwam nog voor de rust terug via een strafschop van Olivier Somers. Na de pauze pikte Lucas Stevens nog een doelpunt mee, maar verder kwam Ternesse niet meer. Zo blijft het tot de laatste speeldag bibberen om degradatie te ontlopen.

15.00u 15.00u 15.00u 15.00u 15.00u 15.00u 15.00u 15.00u

 ?? FOTO KMS ?? Ontlading bij Kampenhout nadat smaakmaker Anas Bouzerda (links) heeft gescoord.
FOTO KMS Ontlading bij Kampenhout nadat smaakmaker Anas Bouzerda (links) heeft gescoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium