Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen zes op zes moeten halen om ons te redden”

- (jp) (lce) (lce) (lce) (givl) JOHAN PEETERS (af) (fko) (af)

V. Zwijndrech­t kreeg tegen RVC Hoboken een unieke kans om de drie punten thuis te houden want het kreeg een kwartier voor tijd een strafschop. De elfmeter werd echter gemist. Zo bleef het bij een doelpunten­loos gelijkspel en moet de redding in de laatste twee wedstrijde­n gerealisee­rd worden.

“Een gelijkspel is een juiste uitslag, maar als je op het einde een strafschop krijgt, moet je die gewoon benutten”, vertelt trainer Patrick Ilegems. “Wat me stoort, Samir Beloufa heeft zijn laatste match als coach van Mariaburg niet kunnen winnen. Burcht klom al vroeg op voorsprong en bij de rust hadden de bezoekers al een veilige 1-3 voorsprong beet. Toen Vercautere­n er kort na de rust 1-4 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. De 2-4 van Broeckx was een doekje voor het bloeden, M’Faume zette aan de overkant het orgelpunt. De thuisploeg verkeek in de beginfase tot driemaal toe de kans om de score te openen. Bij een eerste tegenactie was Boushaba beter bij de zaak en knalde van ver voorbij een kansloze keeper Janssens. Versteeven en Bosschaert­s misten nadien de gelijkmake­r. Die kwam er toch ondanks de uitsluitin­g van Doms. Van Keer rondde een collectiev­e aanval met succes af. Na fout op Papen miste Bosschaert­s de toegekende penalty en even later faalde hij oog in oog met Van is dat de afspraken niet werden nagekomen. Normaal moest Daems de strafschop nemen, maar het was Van Den Nieuwenbri­el die zich achter de bal zette. Ondanks de gemiste kans ben ik tevreden over de inzet van de spelers. De mentalitei­t zat zeker juist, ook bij de spelers die volgend seizoen niet meer bij Zwijndrech­t zullen spelen.”

“Volgende week volgt de cruciale wedstrijd tegen concurrent Bonheiden en ook de week daarna is er nog een finale als we het tegen Lint opnemen.”

Mirlo andermaal. Ook Laenen (Brasschaat) en Andries (Bonheiden) werden nog uitgeslote­n.

In een typische eindeseizo­enswedstri­jd viel er weinig te beleven. Met één doelpunt voor en eentje na de rust wonnen de bezoekers met 0-2. Na de uitsluitin­g van Roose moest ’s Gravenweze­lSchilde nog even met tien verder, maar Lint kon daar niet van profiteren. VV Duffel liet maar een flauwe indruk. Zelfs na de uitsluitin­g van bezoeker Van Cleemput kreeg de kampioen amper kansen. Pas in de slotminuut kon Nauwelaert­s de score openen. Maar de vreugde was van korte duur, want meteen daarna maakte Ljuboja na een knap nummertje nog gelijk.

Tisselt

startte

sterk en

stond

al

Voor voorzitter Peter Verhulst is het duidelijk.

“We zullen zes op zes moeten halen om ons te redden. Hopelijk slagen we daarin zodat we ook volgend seizoen in tweede provincial­e kunnen aantreden.”

Voor Hoboken stond er niet veel meer op het spel. De spelers van trainer Tom Adriaensse­ns tellen af naar de eindronde.

“In die optiek laat ik een aantal spelers rusten”, aldus Adriaensse­ns. “Vorige week was dat al het geval voor Zoubeir en tegen Zwijndrech­t hield ik Diaby op de snel 2-0 voor, maar dan pakte Rochus tot drie keer toe verrassend uit. Toch kon de thuisploeg alsnog het laken naar zich toe halen, al moest het daar wel voor wachten tot de slotfase. De Herdt, Benali en de jonge Surgen zorgden nog voor een sensatione­le zege. Broechem kwam makkelijk op 0-2 via twee doelpunten van Janssens. Toch was Walem niet echt de mindere en via Cauwenberg­hs kwam het opnieuw in de match. Janssens werd uiteindeli­jk de man van de match want met zijn derde en vierde doelpunt van de middag stelde hij de zege veilig. De bezoekers kenden een droomstart, maar Ranst scoorde snel de gelijkmake­r. In een evenwichti­ge eerste helft kwam Katelijne op achterstan­d. Na de rust controleer­de de thuisploeg volledig de partij en verzilverd­e het overwicht bank. Op de geblesseer­den Aters en Nlandu kan ik waarschijn­lijk geen beroep meer doen en Colakovic heeft al enkele weken niets meer van zich laten horen. Ik probeer de komende weken nog wat te roteren zodat ik toch over zestien of zeventien spelers kan beschikken als we aan de eindronde beginnen. We hebben nog wedstrijde­n tegen Walem en Ranst op het programma staan en voor beide ploegen staat er nog iets op het spel. Het worden dus nog twee wedstrijde­n met inzet.”

met twee extra goals.

Bartholome­eussen scoorde snel, maar ook Maes trof raak. Net voor de pauze zette Truyen de 1-2 op het bord. Na de rust zorgden Bartholome­eussen en Truyen voor gevaar, terwijl Maes de gelijkmake­r tegen de paal trapte. In het slot zakte Minderhout weg. Weyten en Jansen zorgden meteen voor bezoekend gevaar, maar ook Vlimmeren dwong enkele kansen af. Net voor het halfuur zette Mertens de 0-1 op het bord, terwijl Engels en Vanderheyd­en aan de overzijde niet scoorden. Na de pauze nam Vlimmeren de match in handen, maar veel gevaar leverde dat niet op. Net voor het uur deed Weyten de boeken dicht.

?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Roy Devia van Zwijndrech­t (wit) murwt zich tussen een drietal spelers van Hoboken.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Roy Devia van Zwijndrech­t (wit) murwt zich tussen een drietal spelers van Hoboken.