ZAALVOETBA­L

- (mabe) (mabe) (basp) (basp)

BZVB 2DE KLASSE

ZVK Hove stevig tweede

ZVK Hove won in tweede nationale de topper tegen Stekene met 98 en staat nu stevig op de tweede plaats op amper één punt van koploper Hoboken Ster.

BEKER VAN BELGIË (M)

Sokah Hoboken

Sokah Hoboken speelt vanavond om 20.00u in eigen huis de halve finale van de Beker van België. De Hobokenaar­s mikken vol op de finale die op 10 mei in Hoboken gespeeld zal worden.

VIJF MIJL VAN SCHOTEN

Zege voor Kevin Kennis

Kevin Kennis heeft zaterdag de stratenloo­p van de Schotense KAVVVatlet­iekclub SAV op z’n naam geschreven. Op de ongebruike­lijke afstand van 5 mijl haalde hij het in 27’35. Hij kreeg stevig weerwerk van de 46jarige Dirk Vermeiren (tweede in 27’56) die tot diep in de wedstrijd meekon met Kennis. Maar in de laatste kilometers kon de loper uit Borgerhout afstand nemen. Lokale SAVatleet Dries Van Dyck (28’34) werd derde. Vicky Leysen finishte als eerste vrouw in 34’13. Er was ook een wedstrijd over 3 mijl (4,8km). Daarin liet vooral de winnares bij de vrouwen Elke Beerlings zich opmerken met een mooie tijd van 17’53.

XTERRA MALTA

Geert Lauryssen zesde

Drie Belgen stonden zondag aan de start van de Xterra triatlon (triatlon op extreem ruig offroadter­rein) in Malta. Geert Lauryssen uit Brecht werd er zesde in 2u25’25. Na een moeilijke zwembeurt (golven) zette hij een sterke mountainbi­keproef neer op het technische parcours. De exmotorcro­sser realiseerd­e de snelste fietstijd en kwam zo in de voorste gelederen postvatten. In het lopen hield hij aardig stand. Door een jammere parcoursve­rgissing op het einde kwam hij uiteindeli­jk vijf seconden tekort voor de vijfde plaats. Burchtenaa­r Tim van Daele werd zestiende in 2u40’44. Bij de vrouwen werd Ine Coucuyt negende in 3u06’50.