Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er zijn nog werkpuntje­s”

Katrien Verstuyft wordt vierde

- (basp) (spe)

Katrien Verstuyft is in de Challenge triatlon (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen) van Rome vierde geëindigd. Sofie Goos werd elfde.

Verstuyft zette in Rome een mooie inhaalrace neer. Aan de finish moest ze enkel de Britse winnares Bowner, Dapena en Baldellou voor zich dulden.

“In het begin van het zwemmen geraakte ik even met mijn hand in de boeien waardoor ik net de aansluitin­g met een goed groepje miste”, vertelt Verstuyft. “Ik lag niet meer in de voeten en moest afhaken, maar het zwemniveau van die groep lag misschien wel iets hoger dan dat van mij. Ik viel terug in een tweede groepje. Tijdens het fietsen ben ik dan opgeschove­n naar de zesde plaats en in het lopen naar de vierde plaats.”

“Over mijn fietsen ben ik het minst tevreden. Ik trapte niet de wattages die ik hoopte te trappen en ik kreeg ook last van een kramp en ik viel een keer. De wissel naar het lopen ging ook heel moeizaam. Ik zie dus zeker nog werkpuntje­s. Zonder de kramp en zonder de val had er misschien een derde plaats ingezeten. Het nummer drie hing in het fietsen lange tijd achter mij, maar ik moet bekennen dat zij sterk gelopen heeft.”

Het positieve gevoel overheerst­e bij Verstuyft. “Een eerste wedstrijd van het seizoen is nooit evident. Dus al bij al ben ik heel tevreden over mijn vierde plaats omdat er een zeer sterk deelnemers­veld aan de start stond en omdat ik voel dat ik nog veel progressie kan boeken. Tegenover de fulltime profs kom ik nog wat kracht tekort. Ik heb duidelijk weer een stap vooruit gezet. Als ik goed herstel van de race, loop ik zondag de Antwerp Ten Miles lopen.”

fouten in deel twee, zodat Zoersel op 1-1 kwam. Sets drie en vier kenden een gelijkaard­ig spelbeeld. Lint domineerde en liep respectiev­elijk 23-18 en 23-16 uit. Zoersel vocht twee keer terug tot 23-22, maar telkens betekende een servicemis­ser het einde van de remonte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium