Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na slopend seizoen wil ik er even tussenuit”

- (spe) Setstanden: SVEN PERSOONE (spe)

Het zat er al langer aan te komen, maar afgelopen zaterdag konden de vrouwen van Zandhoven zich dan toch tot kampioen kronen na een 3-0zege tegen Geel. Zandhoven stond vanaf de eerste speeldag aan de leiding, werd voortduren­d in de nek gezeten door Alken, maar liet geen steken vallen.

“Tegen Geel was het niet meteen een hoogstaand­e partij”, zegt trainer Kris Sels. “Of toch niet van die aard om onze titel kracht bij te zetten. Ondanks onze riante uitgangspo­sitie speelden we vrij nerveus en we maakten veel meer fouten dan normaal. De massale opkomst van onze supporters en de geplande festivitei­ten zullen daar ongetwijfe­ld voor iets tussen gezeten hebben. De speelsters hadden de supporters drie uitdaginge­n voorgescho­teld. Als tegenprest­atie zouden zij na afloop een spetterend­e fuif organisere­n en dat is het ook geworden.”

“Het is een leerrijk jaar geweest met een gretige groep. We hebben de lat van bij het begin hoog gelegd en dat heeft weleens spanningen en emoties losgeweekt. Maar we stonden ook voortduren­d onder druk. Elke week moesten we er opnieuw staan. We konden ons geen misstap veroorlove­n, want Alken lag op de loer. Het is knap dat deze groep nooit bezweken is onder die druk, ik kan je verzekeren dat de ontlading zaterdag heel groot was. In die zin was het ook een slopend seizoen en voor mij is het even genoeg geweest. Ik kan het seizoen in schoonheid afsluiten. Liga B was een tijdje geleden nog een uitdaging, maar ik heb besloten om er geen gevolg aan te breien. Ik wil er even tussenuit en weer een sociaal leven opbouwen. Want

met trainingen op vrijdag en wedstrijde­n op zaterdag was dat niet eenvoudig.” Wim Eennaes en Liesbet Van Breedam nemen over Ondertusse­n heeft Zandhoven al een vervanger beet voor Sels.

de

bezoekers

de

handdoek. Wim Eennaes, die het behoud verzekerde met de meisjes van Volmar Ekeren, en vriendin Liesbet Van Breedam, die stopt met spelen, nemen volgend seizoen over.

25-23, 25-20, 25-21. in de match te komen. In de vijfde set bleven de jonge gasten echter net iets kalmer dan hun meer ervaren collega’s aan de overzijde.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Feest bij de speelsters van Zandhoven na het behalen van de titel tegen Geel.
FOTO KOEN FASSEUR Feest bij de speelsters van Zandhoven na het behalen van de titel tegen Geel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium