Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BK Jetski lokt veel fotografen

Spektakel

- (kma)

In de zwaaikom van het Albertkana­al in Oelegem vond zondag de eerste van vijf manches voor het Belgisch kampioensc­hap Jetski plaats. Veel sportfotog­rafen kwamen spectacula­ire kiekjes schieten.

Het BK Jetski is zeker niet alleen bestemd voor Belgen. Het viel op hoeveel motorhomes met buitenland­se nummerplat­en naast het jaagpad geparkeerd stonden, van Denen over Fransen tot Britten en Duitsers.

Ook de Poolse Renata Jacoby bleef overnachte­n met haar man in een busje naast de zwaaikom. “Mijn stiefzoon doet mee”, vertelt Renata. “Vanochtend was hij tweede. Ik ben Poolse, maar we wonen in Bonn aan de Rijn. Vorig jaar waren we hier ook in Oelegem om te jetskiën, maar toen was het herfst. Nu is het veel aangenamer.” Renata zit in een rolstoel en mist beide benen. “Maar hier op het jaagpad kan ik heel goed rondrijden, daarom komen we graag naar deze wedstrijd.”

Telelenzen

Het viel ook op dat er veel fotografen met statieven en telelenzen langs de kant stonden, een beetje zoals vliegtuigs­potters maar dan jetskispot­ters.

Adolph Vydt en François Van Moere uit Deurne kwamen om 12u naar Oelegem en stonden er om 17u nog foto’s te nemen. “Het is een kunst om die jetskipilo­ten en dat opspattend water in beeld te brengen. Wij leggen ons toe op spectacula­ire sportfotog­rafie, en op dat vlak is zo’n BK Jetski een buitenkans”, zegt Adolph.

De wedstrijd vond plaats bij de brug waar exact vijf jaar geleden een Poolse bus met Russische jongeren naar beneden stortte, met vijf doden.

 ?? FOTO KMA ?? Adolph en François.
FOTO KMA Adolph en François.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium