Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Die voetblessu­re was niet geveinsd”

Katrien maakt zich verdacht in laatste opdracht, maar valt dan af

- DENNIS VAN GOETHEM

Net voor een proef die een vrijstelli­ng kan opleveren je voet blesseren? Dat ruikt naar mollenwerk. Maar toch, Katrien (54) is het niet. Zij moest gisteren

verlaten. “Ik heb me zelfs vrij ernstig pijn gedaan: mijn ligamenten waren gescheurd.”

Toen Katrien Verberckmo­es, een eventmanag­er uit Bilzen, zich inschreef voor deed ze dat al voor de tweede keer. Ook in 2000 stelde ze zich kandidaat. “Toen strandde ik net voor de derde ronde”, zegt Katrien. “Maar ik ben blij dat het nu gelukt is. De timing zat deze keer beter, en ik ben in een geweldige groep beland.”

Eentje waarin ze graag gezien was. Lloyd, de jongste van het pak, noemde Katrien gisteren bij haar afscheid zelfs zijn “vervangmam­a”. “Ik vond hen ook allemaal bijzonder warme mensen, elk met een eigen persoonlij­kheid. Ik had graag langer in het spel gezeten, maar ik ben blij dat ik met hen Mexico City nog heb ontdekt.”

Mysterieus

De Mol,

In haar alibi’s voor het thuisfront koos Katrien andere reisbestem­mingen. “Tegen vrienden en familie zei ik dat ik naar de VS moest voor een opleiding. Op het werk dachten ze dat ik op bezoek ging bij mijn dochter, die in Australië woont. Als iemand me daar een vraag over stelde, stelde ik er

Katrien Verberckmo­es

‘‘Mensen praten liever over zichzelf, heb ik ontdekt.’’

Deelneemst­er ‘De Mol’ gauw één terug. Mensen praten liever over zichzelf, heb ik ontdekt Zwijgen kan ik goed, maar liegen vind ik moeilijk.”

“Enkel mijn man en mijn kinderen wisten dat ik aan meedeed. Maar zelfs mijn man kreeg dat pas te horen toen ik al geselectee­rd was. Andere mensen vielen compleet uit de lucht toen ze me in die eerste aflevering zagen. Volgens mijn kinderen was ik een goede mol geweest. Misschien omdat ik mysterieus ben?”

In haar laatste aflevering maakte Katrien zich nog even verdacht. Door een blessure aan haar voet kon ze niet voluit gaan in de laatste opdracht, waarin een vrijstelli­ng op het spel stond. “Geloof me, ik had het liever geveinsd. In het hotel ben ik van de trap gevallen en heb ik mijn ligamenten gescheurd. Kijk, mijn voet staat nog steeds een beetje dik. Thuis heb ik me een weekje afgezonder­d. In m’n eentje naar de kust, om alles te laten bezinken. Lag ik daar, met mijn voet omhoog. Maar die detox na had ik nodig. Het is een intens spel dat nog weken in je hoofd verder raast.”

(lacht).

De Mol

drie

De Mol

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Katrien Verberckmo­es over
De Mol:
“Een intens spel dat nog weken in je hoofd verder raast.”
FOTO CARLO COPPEJANS Katrien Verberckmo­es over De Mol: “Een intens spel dat nog weken in je hoofd verder raast.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium