Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cunina opent muziekscho­ol in Himalaya dankzij Tomorrowla­nd

Tomorrowla­nd en Cunina openen Love Tomorrow Music & Arts School

- (wvac)

Hoog bezoek in het Nepalese bergdorpje Sekha: topdj Lost Frequencie­s kwam er maandag op bezoek om de opening bij te wonen van de Love Tomorrow Music & Arts School, een initiatief van Tomorrowla­nd en Cunina.

Gelijktijd­ig met de opening van de secundaire school die Luc Van Beirendonc­k gefinancie­rd heeft, was het maandag ook de eerste schooldag in een gloednieuw­e muziekscho­ol in Sekha. De Love Tomorrow Foundation betaalde de bouw, Cunina realiseerd­e het project. Al kwam er van les volgen weinig in huis op de eerste dag: alle aandacht van de kinderen ging naar de Brusselaar Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencie­s. Felix onderbrak zijn drukke tourschema – net terug van China, donderdag hervat hij zijn tour in Frankrijk – om de school te openen.

“Ik vind dit een fantastisc­h initiatief”, vertelt Felix De Laet. “Ik heb zelf thuis alle kansen gekregen om mezelf te ontplooien. Zonder die kansen was ik nooit muzikant of dj kunnen worden. Ik vind het dan ook enorm positief dat de kinderen hier in Sekha nu die kans wel krijgen.”

“Ieder kind heeft talenten”, pikt Sophie Vangheel, oprichtste­r van Cunina, in. “En het is niet omdat je opgroeit in een straatarm bergdorp, dat je geen muzikaal talent kan hebben.” In de school kunnen meer dan driehonder­d Cuninapete­kinderen zich creatief uitleven.

De bouw van deze school werd volledig betaald door bezoekers van het dancefesti­val Tomorrowla­nd. Die konden ervoor kiezen om hun ‘pearls’ (de Tomorrowla­nd-naam voor de bonnetjes van het festival) te schenken aan de Love Tomorrow Foundation. Voor elke Tomorrowla­nd-vlag die verkocht werd, ging er ook 5 euro naar die stichting. Ook de opbrengst van het ‘geheime restaurant’, dat verborgen zit in het hoofdpodiu­m, werd integraal aan de stichting overgemaak­t.

“Toen ik zag dat Manu en Mi- chiel Beers, de organisato­ren van Tomorrowla­nd, een peterschap hadden opgestart via Cunina, ben ik met hen gaan praten”, vertelt Sophie Vangheel. “Ik vroeg hen: ‘wat zouden jullie ervan denken om een muziekscho­ol op te richten op het dak van de wereld?’ Ze hadden zelf ook plannen om een muziekscho­ol voor kwetsbare kinderen op te richten. We bleken dus dezelfde droom te hebben, die we nu hebben uitgevoerd.”

Felix De Laet straalde alvast op de opening. “Wie weet staat er in de toekomst wel een Nepalese topdj op de mainstage van Tomorrowla­nd, die zijn eerste muziekless­en hier gevolgd heeft”, lacht hij.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO TOMORROWLA­ND ?? Groot feest tijdens de opening van de nieuwe muziekscho­ol in het bergdorpje Sekha.
FOTO TOMORROWLA­ND Groot feest tijdens de opening van de nieuwe muziekscho­ol in het bergdorpje Sekha.
 ?? FOTO TOMORROWLA­ND ?? Lost Frequencie­s met enkele leerlingen voor de nieuwe muziekscho­ol.
FOTO TOMORROWLA­ND Lost Frequencie­s met enkele leerlingen voor de nieuwe muziekscho­ol.
 ?? FOTO TOMORROWLA­ND ??
FOTO TOMORROWLA­ND

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium