Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alweer jonge wielrenner plotseling gestorven

Vader vindt het levenloze lichaam van Jeroen Goeleven (25) in kamer

-

Na de fatale hartstilst­and van Michael Goolaerts tijdens ParijsRoub­aix, is weer een jonge wielrenner plots overleden. De 25-jarige Jeroen Goeleven uit Beringen lag gisteren levenloos in zijn kamer. Uit de eerste bevindinge­n van de wetsgenees­heer blijkt dat hij een natuurlijk­e dood is gestorven. “Jeroen was volledig gescreend”, zegt vader Danny. “Gisteren is hij nog gaan solliciter­en. We zitten met veel vraagteken­s.”

Vader Danny Goeleven deed gistermidd­ag de lugubere ontdekking. “Onze Jeroen was een heel vriendelij­ke jongen. Hij kon niet tegen oneerlijkh­eid. Normaal stuurt hij elke ochtend naar zijn vrienden een berichtje, maar nu had niemand iets van hem gehoord. Toen ik ging kijken op zijn kamer, lag hij dood op de vloer met zijn kleren aan. Ongelofeli­jk, zo jong.”

Klein van gestalte

Meteen belde vader Danny de politie. Agenten kwamen ter plaatse en verwittigd­en het parket, dat een wetsgenees­heer stuurde. Uit de eerste bevindinge­n blijkt dat de jonge wielrenner een natuurlijk­e dood is gestorven.

“Jeroen had de jongste tijd enorm veel discipline voor zijn sport”, zegt vader Danny. “Vorig weekend heeft hij nog gereden. Hij is altijd klein van gestalte geweest, maar hij was een enorm grote vechter. Plannen en doelen, dat waren zijn sleutelwoo­rden. Recent is hij nog Limburgs kampioen geworden. Hij was zo trots op dat truitje. Vandaag kregen we telefoon van zijn ploegleide­r Jan Denuwelaer­e van Snake Cycling Team. Die kon het ook niet geloven.”

Gescreend

De familie zit nog met veel vragen. “Hoe laat is hij gestorven? Hoe voelde hij zich? Jeroen was volledig gescreend. Hij was van opleiding laborant en werkte bij

Danny Goeleven

Vader van Jeroen

‘‘We kunnen ons alleen maar verzoenen met het feit dat we er niets aan hebben kunnen doen en dat Jeroen alle kansen van ons heeft gekregen.’’

een voedingsbe­drijf. Maar hij wilde liever in een ziekenhuis aan de slag. Daarom is hij maandag nog gaan solliciter­en in het ziekenhuis van Genk. We kunnen ons alleen maar verzoenen met het feit dat we er niets aan hebben kunnen doen en dat Jeroen alle kansen van ons heeft gekregen. We gaan hem enorm missen”, vertelt papa Goeleven.

Af en toe een overwinnin­g

Jeroen Goeleven deed het als wielrenner niet onaardig bij de nieuweling­en en de juniores. Maar eens belofte was de combinatie van trainen en studeren niet meer haalbaar. Hij zette daarom een stapje terug en ging als amateur koersen bij de Vlaamse Wielrijder­s Vereniging. Af en toe pikte hij een overwinnin­g mee. Jeroen kreeg opnieuw zin in de koers en wilde hogerop. Hij kreeg een kans bij het continenta­le team Colba. Toen prof worden niet mogelijk bleek, zocht en vond hij een job en ging hij weer als amateur koersen. Hij werd onder meer twee jaar geleden Limburgs kampioen op de weg en twee weken geleden ook nog Limburgs kampioen in het tijdrijden. Als amateur nam hij dit seizoen ook meermaals deel aan open elitewedst­rijden.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO RR ?? Jeroen Goeleven in zijn kampioenen­trui.
FOTO RR Jeroen Goeleven in zijn kampioenen­trui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium