Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drugscrimi­neel vervalst vonnis om als havenarbei­der te kunnen werken

Thierry C. veranderde “30 maanden gevangenis” in “vrijspraak”

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft één jaar cel geëist tegen Thierry C. (34), een drugscrimi­neel uit de entourage van Frank De Tank. C. vervalste een vonnis uit 2014 zodat hij als havenarbei­der kon blijven werken.

Thierry C. haalde de voorbije maanden herhaaldel­ijk de kranten, omdat hij meer dan eens doelwit was van schietpart­ijen en brandstich­tingen. Hij was het vermoedeli­jke target van een schietpart­ij in Stekene, er werd geschoten in de buurt van zijn huis in het Nederlands­e Putte, gangsters sloegen zijn buurman in Brasschaat in elkaar omdat ze zich vergisten van deur, de woning van zijn moeder in Kalmthout werd onder vuur genomen én er werd brand gesticht in zijn nieuwe woning in Haacht.

C. werd in 2014 veroordeel­d in een grote drugszaak. Hij kreeg dertig maanden voorwaarde­lijk, omdat hij als havenarbei­der betrokken was bij de invoer van de drugs. Hij bewoog zich in de kring van Frank De Tank. Na zijn veroordeli­ng bleef hij echter werken in de haven, terwijl havenarbei­ders hun erkenning kwijtraken als ze veroordeel­d worden wegens drugsfeite­n. Pas veel later kwam aan het licht waarom: C. had het vonnis aangepast. Dertig maanden werden “vrijspraak”.

“Verraden door zijn ex-echtgenote”, zei zijn raadsvrouw Els Gauquie, de rechter vroeg extreem mild te zijn voor de geplaagde drugscrimi­neel. “De man is fout geweest, maar hij wou gewoon zijn broodwinni­ng niet kwijtraken. Hij moest voor zijn kinderen en echtgenote zorgen, die weigerde te werken. Na de scheiding heeft de echtgenote zijn leven tot een hel gemaakt, door heel het milieu tegen hem op te zetten. Met brandstich­tingen aan zijn woning tot gevolg.”

Het Openbaar Ministerie vond de feiten ernstig en wil C. een jaar in de cel, waardoor hij ook nog de dertig maanden van zijn vorige veroordeli­ng dreigt te moeten uitzitten. C. vroeg een werkstraf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium