Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Want Buitenspee­ldag is een feestdag”

JBC geeft 1.200 medewerker­s in 130 winkels halve dag vrij

- (tohu)

Kledingket­en JBC bombardeer­t de Buitenspee­ldag tot een feestdag. De deuren van alle 130 filialen en het hoofdkanto­or sluiten vanmiddag en alle medewerker­s krijgen vrij om te ravotten met hun kinderen.

Voor de elfde keer vindt vandaag de Buitenspee­ldag plaats. Traditione­el geven leerkracht­en geen huiswerk mee en zenden televisiek­analen voor kinderen in de namiddag niet uit. Wie van plan was te gaan shoppen bij JBC is er ook aan voor de moeite. “Al onze 1.200 medewerker­s kunnen om 12u naar huis. Iedereen krijgt een halve dag vrij. Betaald. Omdat wij de Buitenspee­ldag zien als een echte feestdag”, zegt CEO Bart Claes, die samen met zijn zus Ann de keten leidt. “Ik wil er als familiebed­rijf en als keten waar het kind koning is, actief aan meewerken door ons personeel, onder wie veel jonge ouders, de tijd te geven om door te brengen met hun gezin.”

Claes heeft naar eigen zeggen nog niet nagedacht over het inkomstenv­erlies en de meerkost. “Alle winkels sluiten is niet niks. Volgens ons is het zelfs een primeur in de retailwere­ld. Ik ga zelf met twee achternich­tjes naar een speeltuin. En ja, het kostuum gaat uit. Ik wil het kind in mezelf even naar boven halen.”

Koen Thewissen van de Belgian Advertisin­g School vindt dat het initiatief perfect past in het plaatje van het authentiek­e familiebed­rijf JBC. “Het is geen pure marketings­tunt. Mensen doorprikke­n zoiets meteen”, zegt hij. “En wie vanmiddag iets zou kopen, komt op een ander moment terug. Ik denk niet dat er een groot verlies van inkomsten zal zijn. En 1.200 mensen betalen die niet aan het werk zijn, kost maar een peulschil in vergelijki­ng met de kostprijs van een mediacampa­gne.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? JBC feest vandaag.
FOTO DICK DEMEY JBC feest vandaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium