Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Schrik van Brecht’ hangt twee jaar cel boven het hoofd na dolle achtervolg­ing

Dennis L. sloeg eerder ook zijn huisbaas in elkaar

- (vdaa)

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar celstraf geëist tegen Dennis L., een geweldenaa­r die bekendstaa­t als ‘De Schrik van Brecht’. In juli 2016 was hij betrokken bij een wilde achtervolg­ing in Antwerpen en in 2015 sloeg hij zijn huisbaas in mekaar.

Dennis L. wordt met reden ‘De Schrik van Brecht’ genoemd. Op zijn gerechteli­jk palmares staan niet minder dan veertien correction­ele veroordeli­ngen en zestien veroordeli­ngen door de politie- rechtbank. Dennis L. was op 17 juli 2016 met de auto van zijn vriendin op de pechstrook van de Ring stil gaan staan. Toen de politie hem wilde helpen, ging hij er plots tegen hoge snelheid vandoor. Wat volgde, was een waanzinnig­e achtervolg­ing over het Zuid. Daarbij werden voertuigen aangereden en fietsers ontsnapten maar net aan de dood. De rit eindigde uiteindeli­jk tegen een gevel, met meerdere agenten die Dennis L. onder schot hielden. Na zijn arrestatie beukte de geweldenaa­r voor de goede vorm ook nog

eens het raam van een politievoe­rtuig in met zijn hoofd. Trap in het kruis

Dennis L. moest zich ook verantwoor­den voor slagen en verwonding­en aan zijn huisbaas, die het had aangedurfd om te vragen naar achterstal­lige huur. Dat resulteerd­e in een gebarsten lip en een flinke trap in het kruis. Nino Darsalia, de raadsvrouw van de huisbaas, vatte het als volgt samen. “Ik vrees dat we hier gewoon met ne zot te maken hebben.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium