Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Persoonlij­ke reistips van inwoners

Chatrobot Ask Antwerp maakt stad toegankeli­jker voor toeristen

- (aajn)

Visit Antwerpen lanceert deze week een nieuwe chatrobot: Ask Antwerp. Er komen alleen geen robots aan het woord, maar echte Antwerpena­ren. Ongeveer honderd locals hebben zich al aangemeld om mee te doen.

Visit Antwerpen lanceert de chatrobot vanuit de vraag van toeristen naar meer unieke en persoonlij­ke tips. Toeristen kunnen al veel informatie vinden via de website van Antwerpen of aan de balie van Visit Antwerpen aan de Grote Markt, maar dat is meer algemene informatie.

De chatrobot brengt toeristen in contact met echte Antwerpena­ren, voor een persoonlij­ke antwoord op hun vraag. Zij kunnen buiten kantoorure­n en overal vragen stellen. Wanneer mensen bijvoorbee­ld aan het wandelen zijn langs de Kaaien en zin hebben om iets te gaan eten, kunnen ze via Ask Antwerp vragen waar ze het best naartoe kunnen gaan.

Schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) is enthousias­t: “Op deze manier kunnen mensen een authentiek antwoord krijgen. Antwerpena­ren kunnen toeristen zo de weg wijzen naar hun favoriete terras of de beste frituur.”

Maar hoe werkt de chatrobot precies? Als mensen een vraag lanceren via de chat, selecteert die vijf locals. Degene die dan het eerst reageert, komt via de Ask Antwerpomg­eving in direct contact met de betreffend­e toerist.

Visit Antwerpen wil met de chatrobot de stad nog toegankeli­jker maken voor de bezoekers.

Koen Kennis: “Met de lancering van Ask Antwerp tonen we aan dat we een innovatiev­e stad zijn die erg gesteld is op haar bezoekers.”

Momenteel hebben al bijna honderd locals zich aangemeld om mee te doen. Via de toeristisc­he sector wordt de robot nu stilaan gelanceerd en vanaf de komende zomer volgen grotere campagnes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium