Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er waren geen andere kandidaten”

Nadine Leurs nu ook officieel uitbater van Foyer De Kaekelaar

- (jaa)

Nadine Leurs werd door de gemeente officieel aangesteld als nieuwe vaste uitbater van Foyer De Kaekelaar. En dat voor minstens drie, wellicht negen jaar.

De voorbije jaren waren de wissels achter de ‘gemeenteli­jke’ toog in de Sint-Cordulastr­aat nauwelijks bij te houden. Ilse Dingenen hield het zowat twee jaar vol. Haar opvolger Dirk Leurs bleef maar een half jaar op post.

Nadine Leurs nam eind vorig jaar tijdelijk over van haar broer Dirk. De proefperio­de verliep naar wens, zowel voor klanten, gemeente, cultuurcen­trum als de uitbaatste­r zelf, die geregeld hulp krijgt van haar echtgenoot Roland Meert en zoon Matthias.

“We hebben de concessie vervolgens opengestel­d voor iedereen, maar er meldden zich geen andere kandidaten”, vertelt schepen van Cultuur Lieven De Smet (N-VA). “Volgens de nu gesloten overeenkom­st zal Nadine ook de conciërget­aak waarnemen en de grote cultuurzaa­l telkens openen en sluiten bij evenemente­n. Minstens een uur voor aanvang van een voorstelli­ng zal De Foyer zelf openen. Ook na afloop moet je minstens nog een uur wat kunnen bestellen.”

In overleg worden zondag en maandag de vaste sluitingsd­agen, tenzij er voorstelli­ngen zijn geprogramm­eerd door het cultuurcen­trum. Op andere dagen staat Nadine Leurs paraat van 11 tot 18u en op zaterdag van 10 tot 18u.

 ?? FOTO JAA ?? Leurs met echtgenoot Roland en zoon Matthias.
FOTO JAA Leurs met echtgenoot Roland en zoon Matthias.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium