Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht dringt aan voor Cobbaut

Italiaanse middenmote­r Genoa doet bod op belofteint­ernational, maar ook Luc Devroe gaat rond tafel met KV Mechelen

-

De strijd rond Elias Cobbaut barst los. Genoa brengt een bod uit op de 20-jarige verdediger en ook Genk toont concrete interesse, maar Anderlecht wil de lead nemen. Luc Devroe gaat rond tafel met KV Mechelen.

Terwijl Anderlecht zich weer in de titelstrij­d probeert te knokken, maakt het volop werk van volgend seizoen. Sportief directeur Luc Devroe kondigde vorige week de komst van Makarenko aan en maandag tekende ook het Albanese talent Abazaj bij paars-wit. Een van de volgende toppriorit­eiten heet Elias Cobbaut. Zoals we schreven, is de 20-jarige Belgische verdediger in beeld bij de volledige G5. Momenteel doet onder meer Genk zijn best om hem binnen te halen en er is al een Belgisch bod. Maar Devroe wil de lead nemen. Hij heeft een gesprek ingepland met KV Mechelen om een overgang van Cobbaut te bespreken. KV is realistisc­h genoeg om mee te werken aan een transfer, want zelfs al was het in 1A gebleven, dan nog was Cobbaut allicht vertrokken. Het hoopt rond de 2,5 miljoen euro te stranden, dat geld kan het herinveste­ren in een nieuwe promotiepl­oeg. Anderlecht weet wat gedaan: zo snel mogelijk doorduwen. Hein Vanhaezebr­ouck zou het graag zien gebeuren.

Hij is voorstande­r van de komst van de polyvalent­e Cobbaut, die zowel centraal achterin als linksback kan spelen.

Tweede Italiaans bod

Een bod is er overigens ook al uit het buitenland, meer bepaald van Genoa en nog een tweede Italiaanse club. Genoa, het nummer twaalf in de Serie A, kwam Cobbaut eind februari al bekijken tegen Charleroi en wil hem er graag bij. Trainer Davide Ballardini hanteert een systeem met drie spelers centraal achterin en ook dat moet de belofteint­ernational liggen. Op financieel vlak hoeft Genoa de Belgische topclubs niet te vrezen. Maar Anderlecht - of een concurrent - kan hem wel een interessan­ter sportief plaatje voorleggen. Het woord is aan Devroe en co, de beslissing aan Cobbaut.

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium