Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werden overklast”

- (bdh)

Geen stunt van Lierse tegen Zulte Waregem. De geoliede machine van Francky Dury telde de fel geplaagde thuisploeg, onder impuls van Hamdi Harbaoui, uit. “We werden bij momenten overklast”, gaf Wolke Janssens toe. De invaller zorgde in de slotfase voor het eerreddend­e doelpunt.

Wie er nog aan mocht twijfelen: het dartele Zulte Waregem had niet misstaan in Play-off 1 en het verschil tussen de clubs uit de Jupiler Pro League en de Proximus League is groot.

“Heel groot”, zuchtte Wolke Janssens. “Ik zag van op de bank hoe we van bij de aftrap bij de keel werden gegrepen. Als jonge speler gaf ik mijn ogen de kost. Een spits als Hamdi Harbaoui is een lust voor het oog. De manier waarop hij de bal aanpakt en positie kiest. Hij is een echte killer. Van een aanvaller van zijn kaliber kan je veel leren.”

De Tunesische spits scoorde gisteren een zuivere hattrick in de tweede helft en zit aan zeventien doelpunten.

Voor de rust sprongen de bezoekers iets te slordig om met de kansen.

“Met twee ballen tegen de lat. Toch vind ik dat we ons goed verweerd hebben”, aldus nog Wolke Janssens. “Misschien lag het sleutelmom­ent bij die kans voor Aurélien Joachim op het halfuur. In zo’n fase heb je wat geluk nodig. In deze woelige periode is het niet altijd makkelijk voor een jonge profvoetba­ller, ook al proberen we op het veld echte profs te zijn. Voor mij is het sportief en financieel niet het gemakkelij­kste seizoen geweest.”

Uitgereken­d gisteren scoorde Janssens zijn eerste doelpunt in loondienst van Lierse.

“Een leuk moment. Ik moest er lang op wachten. Ik ben dit seizoen uitgeleend door Sint-Truiden en in principe - voor negentig procent is het zeker - keer ik aan het einde van het seizoen terug naar STVV en start ik de voorbereid­ing bij die club. Of ze mij de voorbije maanden gevolgd hebben, weet ik niet. Ik ben wel blij dat coach David Colpaert de laatste weken regelmatig roteert en alle spelers speelminut­en geeft. Hij geeft ons vertrouwen en het is aan ons om de kansen te grijpen. We verdienen het allemaal.”

De jonge Limburger had ook lof voor de geplaagde Liersefans, die in de spionkop een spandoek ontrolden met: ‘Lierse voor altijd’.

“De supporters zijn fantastisc­h. Zelfs bij een 0-4-achterstan­d bleven ze ons steunen en het doelpunt - het eerste thuisdoelp­unt in Play-off 2 - vierden ze als of we gewonnen hadden. Uniek en geweldig.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Theo Bongonda viert voor Zulte Waregem, Lierse baalt.
FOTO PHOTO NEWS Theo Bongonda viert voor Zulte Waregem, Lierse baalt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium