Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waasland-Beveren veegt de nul weg

- (whb)

Op speeldag vier heeft WaaslandBe­veren eindelijk zijn eerste punt in Play-off 2 te pakken. De OostVlamin­gen speelden gelijk bij Moeskroen. Verstraete en Jelavic maakten hun eerste doelpunt in loondienst van hun club.

Louis Verstraete, pas voor de derde keer in de basis, beschaamde het vertrouwen van trainer Vermant niet. De Gent-huurling toonde flarden van zijn talent. Na amper elf minuten bracht hij zijn ploeg zelfs op voorsprong op aangeven van Myny, zijn eerste doelpunt in Beverse loondienst. De combinatie Myny-Verstraete werkte gisteren wel. Beide spelers vonden elkaar blindeling­s, zonder gevaar evenwel. Nadien verwaterde de partij. Tot Moeskroen uit het niets op gelijke hoogte kwam. Jelavic tikte een lage schuiver van Mohamed voorbij doelman Roef, het eerste doelpunt van de Kroatische spits. Een tegendoelp­unt voor Waasland-Beveren is trouwens al lang geen verrassing meer. Het is al 20 (!) wedstrijde­n geleden dat het achterin nog eens de nul kon houden.

Rood

Wie na rust beterschap had verwacht, kwam bedrogen uit. Amallah claimde wel nog een strafschop, maar werd uitgeslote­n met een tweede gele kaart na een fopduik. Zelfs met een man minder waren de bezoekers niet in staat het doel van Bailly nog te bedreigen. Een logisch gelijkspel. Zo laat Moeskroen voor de tweede match op een rij punten liggen, Waasland-Beveren veegt de nul weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium