Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen wil zich nu laten zien”

Mo Messoudi hoopt ook volgend seizoen nog op het Kiel te spelen

- HUGO FRET

In de derby van vorige zondag op Antwerp maakte Mo Messoudi na de rust zijn wederoptre­den. Ook hij slaagde er niet in het tij te doen keren, zodat Beerschot Wilrijk vrede moest nemen met een nederlaag, de eerste weliswaar in Play-off 2. Vanavond is Sint-Truiden met coach Jonas De Roeck te gast op het Kiel.

Beerschot Wilrijk telt na drie speeldagen twee punten. Wat verwachten de Mannekes nog van Play-off 2?

“We bewezen tegen Eupen en Lokeren dat we voetballen­d onze voet mogen zetten naast die ploegen uit 1A. Ook tegen Antwerp deden we voetballen­d niet onder, maar we kwamen qua duelkracht en snelheid te kort. We willen ons in de resterende wedstrijde­n als ploeg op een positieve manier blijven tonen. Elke speler stelt daarbij zijn persoonlij­ke doelen. De jongens die weten dat ze de club moeten verlaten, willen zich in de kijker spelen voor een transfer. Zij die weinig speelden tijdens de competitie, maar nu hun kans krijgen, willen zich tonen aan de trainer. Persoonlij­k wil ik zoveel mogelijk matchen spelen om het juiste ritme te behouden met het oog op volgend seizoen. De coach en de technische staf krijgen nu een uitstekend­e gelegenhei­d om te zien hoe ver we staan als ploeg, wat beter kan en wat er bij moet komen om volgend seizoen succesvol te zijn.”

Je maatje Hernan Losada haakte af. Zien we u volgend seizoen nog op het Kiel? “Dat is toch de bedoeling. Ik heb nog

een contract voor één seizoen, maar wacht op een gesprek met de trainer om te weten wat zijn plannen en die van de club zijn met mij. Zelf wil ik graag bij Beerschot Wilrijk blijven en er volgend seizoen nog eens vol voor gaan. Ik zie het als mijn laatste kans om te helpen de club naar 1A te brengen, waar ze trouwens thuis hoort. Dat was mijn ambitie dit seizoen, maar het is

jammer genoeg mislukt en dat spookt nog regelmatig door mijn hoofd.” Wat mogen we verwachten tegen Sint-Truiden?

“Na het verlies tegen Cercle Brugge vreesde ik even dat de positieve sfeer uit de groep zou verdwijnen. Daarin vergiste ik me. De groep blijft positief. Iedereen werkt keihard en geeft het beste van zichzelf op zoek naar goede resultaten met degelijk voetbal. In de voorbereid­ing speelden we een oefenwedst­rijd tegen Sint-Truiden. Het beschikt over een sterke ploeg met snelle spitsen. Ik zag ze toen al als kanshebber op deelname aan Play-off 1. We zullen dus sterk voor de dag moeten komen, willen we een goed resultaat behalen. Nog eens winnen zou goed zijn voor het vertrouwen.”

BEERSCHOT WILRIJK: Jan van den Bergh keert terug uit schorsing. Hernan Losada is op zoek naar de juiste focus, maar traint weer voluit met de groep. Hij mist nog matchritme en blijft dus een vraagteken. Verder blijven Tom Pietermaat, Jaric Schaessens, Fessou Placca, Collins Tanor en Rubin Okotie geblesseer­d aan de kant.

Kern: Romo, Steelant, François, Diarra, Prychynenk­o, Swinkels, Van den Bergh, De Jonghe, Ekangamene, Essikal, Van Hyfte, Maes, Dom, Octavio, Messoudi, Losada (?), Boulaouali, Zoua, Hoffer, Sappinen, Mbombo.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Mo Messoudi in de derby in duel met Gouné.
FOTO PHOTO NEWS Mo Messoudi in de derby in duel met Gouné.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium