Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen in theorie kan het behoud nog”

Nick Van Oers verzoent zich al met degradatie

- (fko)

Antonia ging tegen Witgoor Dessel met zware 0-5 cijfers onderuit. Daardoor komt de degradatie naar tweede provincial­e akelig dichtbij voor groen-rood. “De degradatie is jammer genoeg geen grote verrassing. We zitten in een negatieve spiraal en missen scorend vermogen. Alleen in theorie kan het behoud nog”, zegt Nick Van Oers.

Van Oers mocht zondag bij een 0-2 achterstan­d komen invallen. “We speelden geen slechte eerste helft, maar werden onmiddelli­jk na de rust afgemaakt”, vertelt Van Oers. “Binnen de twee minuten slikten we twee doelpunten. Nadien konden geen vuist meer maken. Vorig seizoen konden we ons op de slotspeeld­ag nog redden, maar ik vrees dat er dit keer geen happy end zal volgen.”

Van Oers lijkt zich al neergelegd te hebben bij het einde van het verhaal van Antonia in eerste provincial­e. “Na een povere 4 op 24 zijn we helemaal weggezakt in het klassement. We misten scorend vermogen en maakten in de laatste vier matchen slechts één goal, die dan ook nog eens uit strafschop werd gescoord. In theorie kan het behoud nog, maar in praktijk is het bijna onmogelijk. We moeten zes op zes pakken om eventueel twaalfde te eindigen. De tweede vereiste is dat in derde amateurkla­sse alleen Mariekerke zakt. De realiteit is echter dat daar de overleving­skansen van VC Herentals en zelfs Ternesse erg gering zijn.”

 ?? FOTO SMB ?? Nick Van Oers.
FOTO SMB Nick Van Oers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium