Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerlijk: met meer geluk dan kunde”

-

Kevin Vekemans is van alle markten thuis. Dat bewees de aanvaller van Halle zondag tegen VV Laakdal. In die wedstrijd debuteerde Vekemans als… doelman. En hij hield de nul (0-0). “Ik had nog nooit eerder in de goal gestaan. Maar op wilskracht hebben we in de slotfase zelfs mijn negenen nog een punt uit de brand gesleept”, aldus de gelegenhei­dsdoelman.

“Onze eerste doelman Vervecken moest afhaken met een schouderbl­essure en op de laatste training brak diens doublure Riket een teen”, zegt Vekemans. “Verheyen was de ideale vervanger, maar onze keeperstra­iner was verhinderd door een zelf in elkaar gestoken vrijgezell­enfeest. Dus werd er aan mij gevraagd om het doel te verdedigen. Ik had alleen wat ervaring als doelman in het zaalvoetba­l. Maar omdat er geen andere oplossing was, wilde ik de ploeg graag uit de nood helpen.”

En Vekemans zou een groot aandeel hebben in het doelpunten­loos gelijkspel van zijn ploeg.

“Ik heb niet de reflexen van een echte doelman en heb zeker niet de techniek om te duiken. Ik ging dan ook meer met mijn voeten naar de bal dan een doelman dat zou doen. Eerlijk: ik hield met meer geluk dan kunde de nul. Ik veroorzaak­te zelfs een strafschop, maar die werd gelukkig niet gefloten.”

Het plan vooraf was dat de rest van de ploeg er zou voor zorgen dat Laakdal zo weinig mogelijk op doel zou schieten. “Mijn ploegmaats streden tot het uiterste. Na de tweede uitsluitin­g bij ons was het pompen of verzuipen. Maar uiteindeli­jk pakten we een verdiend en gouden punt.”

Vekemans hoopt dat Halle zich straks via de eindronde kan redden. “De weg is nog heel lang, maar hoop doet leven. Onze door blessures gehavende groep zal er alles aan doen om het behoud te verzekeren. De eerste vereiste is winst in Poederlee en thuis tegen SKS Herentals, dat al zeker degradeert. Met zes op zes eindigen we sowieso dertiende.”

“Vervolgens moeten we het eindklasse­ment in derde amateurkla­sse nog afwachten. Die situatie is momenteel niet rooskleuri­g, want als Mariekerke, VC Herentals en Ternesse alle drie zakken, komt er geen eindronde en degraderen we toch naar vierde provincial­e”, besluit Vekemans.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kevin Vekemans houdt met zijn gelukshand­schoenen zijn pas geboren dochter Marie vast.
FOTO KOEN FASSEUR Kevin Vekemans houdt met zijn gelukshand­schoenen zijn pas geboren dochter Marie vast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium