Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit had niemand verwacht”

-

Niet Oostmalle, Olympic Essen of Gooreind, maar wel middenmote­r Putte SK verzekerde zich als eerste ploeg van deelname aan de eindronde. “Ons seizoen kan al niet meer stuk”, zegt een superfiere coach Pieter Dilliën.

Als Putte bij Antonia won, dan stak het op basis van een beter coëfficien­t de tweede periodetit­el op zak. Putte klaarde de klus met bravoure. “We wonnen met 0-2, maar het had veel meer kunnen zijn. De zege was oververdie­nd”, zegt Dilliën. “Antonia B is een wat onvoorspel­bare ploeg die moeilijk te scouten is. Je weet nooit welke spelers er geselectee­rd worden. Bovendien misten we Van Bedaf, Matthessen en Gianni Mock. Ikzelf was ook geschorst. Dat maakte het lastig coachen. Op het einde zat iedereen stikkapot, maar de voldoening was eens zo groot.”

Putte, zevende in de stand, kaapt het eerste eindrondet­icket weg. “Niemand had dit verwacht. Vooraf werd ons een kwakkelsei­zoen voorspeld: te weinig kwaliteit. Zelf had ik stiekem gehoopt op 30 punten. Het zijn er al 44 . En daar kunnen er nog bijkomen. Ik wist dat áls we dit jaar iets wilden pakken, we op de tweede periode moesten mikken. Tijdens de winterstop hebben we stevig bijgetrain­d, zowel tactisch als conditione­el. Daar plukken we nu de vruchten van.”

“We moeten nog bekijken hoe we de eindronde gaan aanpakken. Veel hangt af van de loting. De voorbije periode heeft veel krachten gekost. Hopelijk kunnen toppers als Decant, Mertens en Verhaegen hun bloedvorm nog even aanhouden. Ons seizoen kan al niet meer stuk, maar als we naar derde kunnen promoveren, gaan we die kans niet laten schieten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium