Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zo goed als zeker van het behoud”

- (jp)

Mathematis­che zekerheid is er nog niet, maar Sporting Burcht lijkt zo goed als gered na de 2-5 zege van zondag op het veld van het reeds veroordeel­de Mariaburg. Rechtstree­kse degradatie is in elk geval niet meer mogelijk.

De wedstrijd op Mariaburg begon goed, maar na de 0-1 kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Daarna was Burcht wel bij de les en kwam de zege niet meer in gevaar.

“We moesten die wedstrijd absoluut winnen en die opdracht hebben we tot een goed einde gebracht”, vertelt Maarten Van Soom. “Het klopt dat we mathematis­ch nog altijd niet zeker zijn, maar het ziet er nu toch naar uit dat we volgend seizoen opnieuw in tweede provincial­e zullen speen.”

Burcht heeft nu vier punten voorsprong op Zwijndrech­t en Bonheiden, twee ploegen die komend weekend tegenover elkaar staan. Aangezien beide ploegen geen drie punten kunnen halen, is rechtstree­kse degradatie dus niet meer mogelijk. “Wij spelen zondag tegen Rochus Deurne en op de laatste speeldag is er het duel met Wijnegem, dat zelf nog aan het knokken is voor het behoud. Hopelijk zijn we na dit weekend zeker van een verlengd verblijf in tweede provincial­e. Na twee promoties op rij zou het behoud verzekeren een hele prestatie zijn.”

Burcht nam het de afgelopen twee weken op tegen Lint en Mariaburg, twee ploegen die ondertusse­n al gedegradee­rd zijn.

“Eigenlijk hadden we die wedstrijde­n net voor de winterstop moeten spelen. Als we dan zes op zes hadden gehaald, konden we de terugronde zonder zorgen aanvatten. Nu was er toch wat druk, ook al door een mindere periode van ons.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium