Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er het beste van maken”

-

Op trainingss­tage in het Portugese Albufeira heeft Renée Eykens een alternatie­f programma moeten afwerken vanwege een probleem aan de enkel. Ze hoopt het euvel snel onder controle te krijgen, zodat haar deelname aan het EK niet in gedrang komt.

“Een week voor afreis naar de Algarve kreeg ik het minder goede nieuws”, vertelt Eykens. “Ik mocht enkele dagen niet lopen door een peesontste­king ter hoogte van mijn rechterenk­el”, meldde ze op de website van de Vlaamse Atletiekli­ga. “Daarna zou ik alternatie­f weer mogen opbouwen, maar ook de eerste stageweek heb ik niet zoals gepland kunnen afwerken. Ik heb er dan maar het beste van gemaakt en ook enkele testloopje­s gedaan. Ik probeer de enkel momenteel onder controle te houden. Ik heb ook al een pistetrain­ing afgewerkt om te kijken hoe de voet reageert. Daarnaast moet ik oefeningen doen om mijn voet op te trainen, naast de gebruikeli­jke stabilisat­ie en core stability oefeningen.”

Hoewel ze wat trainingsa­chterstand heeft opgelopen met het oog op het EK in Berlijn (7-12 augustus)panikeert Eykens nog niet.

“Ik wil er het best mogelijke van maken in plaats van bij de pakken te blijven zitten. Ik ga nog altijd voor het EK in Berlijn, maar mijn voet zal heel bepalend worden”, beseft de 21-jarige topatlete uit Kapellen. Om naar het EK te mogen moet ze 2’02”50 lopen. Als ze gezond is, is dat een haalbare kaart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium