Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na tien jaar had ik mijn limiet bereikt”

- PATRICK CEULEMANS

Elyne Boeykens heeft als speelster afscheid genomen van het internatio­nale tennis. De pas 27-jarige Antwerpse stond twee jaar geleden nog op de 292ste plaats op de WTAranking. “Maar na tien jaar had ik mijn limiet bereikt”, zegt Boeykens.

Boeykens vierde tien jaar geleden haar debuut als profession­eel speelster op de internatio­nale scène.

“Als zestienjar­ige ben ik gestopt met studeren en heb ik alles op het tennis gezet”, zegt Boeykens. “Met dank aan mijn ouders en wat sponsors kreeg ik de kans om het op internatio­naal niveau proberen waar te maken. Ik zal nooit vergeten wat die mensen voor mij hebben gedaan.”

De in Merksem woonachtig­e Boeykens groeide snel uit tot een internatio­nale subtopper. “Ik heb drie ITF-titels in het enkel- en zeven in het dubbelspel gewonnen. Op de WTA-ranking haalde ik als enkelspeel­ster de 297ste plaats en als dubbelspee­lster de 222ste plaats. Dat klinkt uiteraard mooi, maar ik voelde dat, ondanks alle inspanning­en en opoffering­en die ik ervoor moest maken, de stap naar de top honderd te hoog gegrepen was. En wil je financieel rondkomen, dan moet je daar naartoe. Als dubbelspee­lster moet je zelfs bij de beste vijftig van de wereld behoren. Daarom nam ik afgelopen winter de beslissing om te stoppen op internatio­naal niveau. Ik ga nu mijn diploma sport behalen. Daarnaast ga ik Jade Haller als sparringpa­rtner begeleiden. Haller is een 14-jarig Zwitsers talent dat in Schoten woont en net als ik op TC Gym in Schoten actief is. Zij wordt getraind door Ann Devries. Af en toe ga ik dus enkele weken met haar mee naar het buitenland als sparringpa­rtner. Verder ga ik bij TC Gym in de eerste afdeling van de interclub meespelen. Met onder meer Axana Mareen, Elisabeth Chantraine, Caroline Van De Wijgaart, Nathalie Van Den Broeck en Nancy Feber hebben we een sterk team. Komende zaterdag beElyne ginnen we voor eigen volk tegen TC Kortemark. En als ik dan nog tijd over heb, zal ik waarschijn­lijk ook nationale tornooien bij de dames 1 in het Antwerpse spelen. Maar dat is voorlopig bijzaak. Eerst gaat mijn aandacht nu naar mijn studies, de interclub en het begeleiden van Jade Haller.”

 ?? FOTO SMB ?? Elyne Boeykens (rechts) met Dieter Leurs tijdens het Carrétorno­oi op Wingfield eind januari.
FOTO SMB Elyne Boeykens (rechts) met Dieter Leurs tijdens het Carrétorno­oi op Wingfield eind januari.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium