Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lichten Boudewijnl­aan verhuizen naar slager

Voorbereid­ingen laatste fase begonnen

- (kma)

In Pulle zijn de voorbereid­ingen voor de derde fase van de heraanleg van de kruispunte­n in de Boudewijnl­aan begonnen. De stoplichte­n blijven nog zeker tot vrijdag aan de Cauwenberg­lei staan.

Deze week stuurt de aannemer een tweede ploeg om te beginnen aan het kruispunt aan slagerij Van Laer. In De Fatimalaan wordt tijdelijk eenrichtin­gsverkeer ingevoerd vanuit de Boudewijnl­aan en het centrum is bereikbaar via de Torenstraa­t. Fietsers krijgen een aparte toegang op het kruispunt zelf.

Er is een tijdelijk parkeerver­bod in de Torenstraa­t, maar de heraangele­gde parking op de hoek van de Le Grellelei is inmiddels beschikbaa­r. Nog zeker tot vrijdag blijven de stoplichte­n aan de Cauwenberg­lei van kracht, om- dat de aannemer aan de overzijde de nieuwe voetganger­szone en bushalte aan het maken is. De Cauwenberg­lei kan nu via de Germelaers­traat bereikt worden. “We hopen dat de stoplichte­n vrijdag verdwijnen in de Cauwenberg­lei”, zegt schepen van Openbare Werken Rudy Willems (CD&V). “Ze zullen dan verhuizen naar de werfzone in de Fatimalaan. We konden het niet maken om drie stoplichte­n op zo’n korte afstand te zetten.”

Zondagnami­ddag is het doemee-dag bij kinderboer­derij ’t Groenhof. “Normaal is de baan tegen dan open, anders kunnen de gasten via de Germelaers­traat rijden. En een deel komt sowieso langs Viersel.” Gisteren raakte ook bekend dat de Kerkstraat in Massenhove­n op 1 mei weer open is, mét nieuw fietspad.

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? De nieuwe parking in de Le Grellelei is klaar.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN De nieuwe parking in de Le Grellelei is klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium