Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Enkele projecten staan voor belangrijk­e maanden

-

Borsbeek: met het vaststelle­n van de Koude Beek- en Diepenbeek­vallei bewaart de vereniging momenteel meer dan 30 hectare open ruimte. Daar komt een nieuw stuk bij met de aankoop van een lap grond achter het Geboortebo­s.

Boechout: het Vredesbos langs de Alexander Franckstra­at wordt met 1,2 hectare uitgebreid. Het bijkomende bos wordt publiek toegankeli­jk.

Mortsel: de expertise van het Kempens Landschap werd ingeroepen om Fort 4 te restaurere­n en te herbestemm­en. Op korte termijn zal er door de Vlaamse regering een beslissing worden genomen inzake een meerjarenf­inancierin­g vanuit Onroerend Erfgoed. Er wordt gehoopt op zo’n 6 miljoen euro, verspreid over meerdere jaren.

Hove: op 24 juni opent het landschaps­park Frijthout, een park van meer dan 10 hectare groot. Kempens Landschap zorgde mee voor de verwerving van gronden en de opwaarderi­ng en herinricht­ing van het gebied. Edegem: op 27 april opent de brasserie Hof ter Linden in het westelijke koetshuis. In het andere koetshuis komt vermoedeli­jk in 2019 een restaurant. Er worden gesprekken gevoerd met de Erfgoedklu­is voor financiële middelen om het kasteel te renoveren. Hemiksem: tegen september wordt het restaurati­edossier ingediend voor de restaurati­e van de zuidelijke vleugel van de Sint-Bernardusa­bdij. Er komt een bibliothee­k voor Hemiksem, Niel en Schelle. Rond 7 mei wordt er een doorbraak verwacht over de financiële middelen voor de aanleg van een fietsbrug over de Vliet.

Niel: Kempens Landschap wil de Wienerberg­site verwerven om de visvijvers op te waarderen en een duurzame toekomst te geven.

Boom: tegen juni zou het restaurati­edossier voor subsidies ingediend worden voor de site Emabb op Noeveren. Nog in juni moet het restaurati­edossier voor de waterparti­jen in het gemeentepa­rk klaar zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium