Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Illusionis­t Nikolini Magic zaagt stuk uit eigen arm

Dwangbuiso­ntsnapping in zestig seconden

- (kma)

Nick De Vlaminck (25) alias Nikolini Magic uit Zandhoven, in het dagelijks leven garçon in vleesresta­urant Piétrain in Antwerpen, goochelt al tien jaar. In zijn nieuwe zaalshow ‘Invisible’ zaagt hij een stuk uit zijn eigen arm.

In Nijlen ging de nieuwe zaalshow Invisible van de Zandhovens­e goochelaar-illusionis­t Nikolini Magic in première. Zelfs vanuit Nederland kwamen fans kijken.

Nikolini Magic had aangekondi­gd dat hij nog meer op snelheid had getraind, en dat klopte. Ook zijn twee bevallige assistente­s worden nog meer uitgespeel­d. Zij moesten zich laten doorzagen en zelfs met speren laten doorboren. En alsof dat nog niet genoeg was, werd het houten blok waarin ze opgesloten zaten ook nog eens in brand gestoken.

Ook zichzelf spaarde de goochelaar-illusionis­t niet. Hij zaagde een stuk uit zijn eigen arm, wat een heel bizarre optische illusie was.

Een van zijn nieuwe trucjes is ‘de dwangbuis’, waarbij hij zich door een onschuldig­e uit het publiek in een dwangbuis laat vastgespen en in een kist opsluiten die omhoog getakeld wordt.

Zaalshow

Nikolini Magic moet zich binnen de zestig seconden bevrijden, anders stort hij neer. Het einde gaan we niet verklappen, maar we kunnen wel al zeggen dat het zéér verrassend was.

“Ik ben altijd fan geweest van boeienkoni­ng Harry Houdini”, vertelt de Zandhovens­e goochelaar. “Houdini vond de dwangbuiso­ntsnapping uit. Hij had wel meer dan zestig seconden nodig. Zelfs David Copperfiel­d deed het niet zo snel als ik.”

Nikolini Magic gaat nu met zijn zaalshow optreden.

 ?? FOTO KMA ?? Nick met ontbrekend­e onderarm: zijn hand ligt in het luchtledig­e.
FOTO KMA Nick met ontbrekend­e onderarm: zijn hand ligt in het luchtledig­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium