Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bieke Ilegems en Erik Goossens koken voor Sergio Herman in ‘2 Sterren Restaurant’

-

Bieke Ilegems en Erik Goossens mogen ze van VTM altijd bellen: na

Dansdate en Boxing Stars neemt het koppel deel aan 2 Sterren Restaurant, waarin vier bekende duo’s een restaurant openen en gekeurd worden door Sergio Herman.

Vier duo’s mogen van VTM een restaurant opstarten dat welgeteld twee dagen open zal zijn voor een betalend publiek. Wie de finale haalt, mag nog drie dagen langer open blijven. Sergio Herman is voorzitter van de jury en laat zich bijstaan door profession­ele recensente­n. Het koppel Bieke Ilegems en Erik Goossens doet mee in Brugge, nadat het al Dansdate won en de bokshandsc­hoenen aantrok in Boxing Stars. In Leuven komt een restaurant

van Familie-acteurs Kürt Rogiers en

Roel Vanderstuk­ken.

Het jongste duo bestaat uit Marie Verhulst, dochter van Gert Verhulst, en Andy Peelman van De Buurtpolit­ie, allebei nog in de running voor de titel

in Boxing Stars. Verhulst en Peelman gaan voor een “trendy vegi”-aanpak in Gent: ze serveren geen vlees, wel vis. Marie Verhulst is trouwens al jaren vegetariër. Andy Peelman: “Ik ben altijd in België gebleven voor mijn moeder, anders had ik met mijn vrouw allang een soort luxefrituu­r geopend in Duitsland. Horeca is mij op het lijf geschreven.”

Het oudste duo bestaat uit Jacques Vermeire en Herman Verbruggen, die elkaar uiteraard kennen van F.C. De

Kampioenen. In Mechelen willen ze “de gezelligst­e versies van Vlaamse klassieker­s” brengen, “met een touch

of Herman en een glas Jacques”. Vermeire: “Iedereen weet dat ik graag een glas drink, zowel bier als wijn. Dat plezier wil ik heel graag delen. Ik sta met de glimlach in voor een vrolijke ontvangst en wil een erezaak maken van gezellighe­id.” Verbruggen: “In mijn droom ben ik een topkok, helaas ben ik het niet. Ik wil samen met Jacques wel graag proberen om onze gasten in een fijne omgeving een smakelijke en gezellige ervaring te geven met creatieve variaties en mooie borden.” (tdl)

Reserveren via www.vtm.be, een menu kost 69 euro per persoon, zonder wijn. 2

Sterren Restaurant is nog dit voorjaar te

zien op VTM

 ?? FOTO VTM ?? Bieke Ilegems en Erik Goossens.
FOTO VTM Bieke Ilegems en Erik Goossens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium