Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe partij van Pieter Van Boxel heet Lijst Van Boxel

-

Gemeentera­adslid Pieter

Van Boxel, het voormalige boegbeeld van Vlaams Belang in Malle, komt op met een nieuwe, onafhankel­ijke plaatselij­ke rechtse partij: Lijst Van Boxel (LVB). Na DBM, Progressie­f Malle en Oost-West, de vierde in Malle.

Pieter Van Boxel meldt dat hij vooral problemen had met de nieuwe, ‘zachtere’ koers die Vlaams Belang in Malle onder leiding van de nieuwe lijsttrekk­er Wim Vervloet wil varen. “Die meer softe lijn evolueert volgens mij naar een soort N-VA+. Zo kun je het verschil met de echte N-VA niet meer maken.”

In een mededeling van het regiobestu­ur van Vlaams Belang wordt gesteld dat hij een persoonlij­k conflict had met Wim Vervloet, maar dat is volgens Van Boxel maar een halve waarheid. “Ik voel me gewoon niet meer thuis bij Vlaams Belang in Malle. Nationaal blijf ik de partij wel trouw. Het probleem ligt puur lokaal.”

Van Boxel kon al enkele voormalige leden van Vlaams Belang in Malle losweken om met hem in zee te gaan: Matthias Augustus, Wouter Verresen en Stephanie Benoy komen samen met hem op. “Na de verkiezing­en sluiten we als lokale rechtse en tegelijk sociale partij samenwerki­ngen, inclusief met Vlaams Belang, niet uit. Onze voorkeur gaat uit naar de beweging Oost-West van Paul Van Ham.”

En zo constatere­n we een speciaal fenomeen in Malle: een wantrouwen ten opzichte van nationale partijen, want er komen nu liefst vier lokale partijen op bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van 14 oktober: Democratis­che Beweging Malle onder leiding van huidige burgemeest­er Harry Hendrickx, Progressie­f Malle met kandidaten uit Groen, sp.a, PVDA, aangevuld met onafhankel­ijken, Oost-West met Paul Van Ham en Kris Mintjens en als vierde de Lijst Van Boxel. Het gevolg daarvan is dat alleen N-VA en CD&V nog de enige nationale partijen zijn met meldenswaa­rdige scoringska­nsen in Malle.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? Pieter Van Boxel en Wouter Verresen (links) van de Lijst Van Boxel.
FOTO JAN VORSSELMAN­S Pieter Van Boxel en Wouter Verresen (links) van de Lijst Van Boxel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium