Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pozuelo laat zege liggen

- (rco)

Ook op het veld van een ondermaats AA Gent verdiende een dominant Genk de volle buit, maar net als in Charleroi bleven de Limburgers steken op een gelijkspel. Na Aidoo was het nu de beurt aan Pozuelo om in de slotsecond­en de verdiende winning goal te laten liggen.

Ook op bezoek bij de beste ploeg van het kalenderja­ar 2018 koos Philippe Clement consequent voor een gedurfde start, met een hoge pressing. Het leverde Genk balbezit én veldoverwi­cht op. De driehoek Seck - Malinovsky­i - Pozuelo was vanaf minuut één heer en meester op het middenveld. Het leidde zelfs tot meer dan één kansrijke situatie rond de Gentse grote rechthoek, maar daar ontbrak het telkens aan de laatste pass of de juiste loopactie. Alleen Leandro Trossard kwam in het eerste half uur twee keer tot een doelpoging. Hij mikte telkens veel te hoog om Kalinic te kunnen bedreigen, waardoor een steeds luider morrende Ghelamco Arena het de volledige eerste helft zonder één bal tussen de palen zou moeten stellen.

Een dubbele wissel van Yves Vanderhaeg­he tijdens de rust bracht weinig zoden aan de dijk. Omdat Genk intussen even slordig was gaan voetballen als AA Gent, ging het niveau van de wedstrijd zo mogelijk zelfs nog naar beneden.

De met voorsprong mooiste aanval van de avond had de score moeten openen. Pozuelo speelde knap Seck vrij, maar vooral de dubbele baltoets van Ndongala was fijnproeve­rskost. De pas ingevallen Karelis kreeg de bal voor zijn geliefde linker, maar de Griek strandde op Kalinic.

Drama in slotsecond­en

Andrijasev­ic knalde vanuit een scherpe hoek de eerste en enige Gentse kans op Vukovic, maar de fase die iedereen zal bijblijven, speelde zich af in minuut 92. Karelis stuurde op de counter Pozuelo moederziel alleen op Kalinic af. De plaatsbal strandde op het been van de Kroatische internatio­nal, die zo voorkwam dat Genk met de zege ging lopen. Het zou verdiend geweest zijn, want ook gisteren bleek dat de ploeg van Clement gewoon de best voetballen­de ploeg van Play-off 1 is.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Al die gemiste kansen kunnen Genk bij de eindafreke­ning zuur opbreken. De Limburgers blijven zichzelf in de voet schieten in Play-off 1.
FOTO PHOTO NEWS Al die gemiste kansen kunnen Genk bij de eindafreke­ning zuur opbreken. De Limburgers blijven zichzelf in de voet schieten in Play-off 1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium