Gazet van Antwerpen Stad en Rand

145 ouders schuiven aan om in te schrijven bij Annuntia-Instituut

145 ouders uit brede regio kamperen om kind ingeschrev­en te krijgen in Annuntia-Instituut

- JAN AUMAN

Het domino-effect van kamperende ouders voor de schoolpoor­t bereikte gisteren ook Wijnegem. Liefst 145 ouders settelden zich op de stoep om zoon- of dochterlie­f ingeschrev­en te krijgen in het Annuntia-Instituut. Enkele tientallen ouders zaten er al sinds dinsdagavo­nd. Voor 126 van hen lukte dat ook.

De sfeer was opperbest, daar in het zonnetje op de stoep van de Kerkhofstr­aat. Mama’s en papa’s zaten gezellig in een strandstoe­l. Sommigen lagen zelfs languit op een kampeerbed­je. “De directie liet een werftoilet plaatsen en zorgde voor koffie en water, wat we erg waardeerde­n”, zeggen Mustafa Nid en zijn echtgenote Tracy uit Deurne, die hun dochter Farhanah straks koste wat het kost in het Annuntia-Instuut willen laten starten en daarvoor een nacht in een stoel op het voetpad overhadden.

“Dit is gewoon een heel goede school met naast degelijke opleidinge­n zinvolle naschoolse activiteit­en. In Deurne of zelfs Antwerpen vinden we dat niet. Daarom maakten we geen gebruik van het nieuwe online aanmelding­ssysteem van de stad.”

Over wie gisteren als eerste naar binnen mocht om de inschrijvi­ng van zoon- of dochterlie­f te concretise­ren, was er geen discussie. Enkele van de eerst gearriveer­de ouders hadden netjes een namenlijst in de volgorde van aankomst opgesteld. “Enkele tientallen ouders brachten hier de nacht door, maar vooral vanmorgen groeide onze lijst snel aan”, toont ‘secretaris’ Maarten Van Houte uit Wijnegem, die zelf zijn dochter Emma liet inschrijve­n, het goed bewaakte document. “We spraken af om de lijst om de twee uur helemaal te overlopen. Zo konden ouders tussendoor even naar huis of naar de winkel als ze dat wilden.”

Het Annuntia-Instituut heeft duidelijk een sterke regionale uitstralin­g. Dat stelde ook oud-directeur Jos Grommen vast. Hij passeerde om poolshoogt­e te nemen en wreef zich de ogen uit. “Dat onze school nu zo populair is dat mensen hier willen kamperen, bezorgt me een dubbel gevoel”, zegt Grommen, die de school eenentwint­ig jaar leidde. “De school, waar nu al bijna achthonder­d leerlingen naartoe gaan, nog uitbreiden, is geen goed plan. Dan komt de goede sfeer die Annuntia net zo kenmerkt in het gedrang.”

Onder de wachtende ouders waren opvallend veel mensen van buiten Wijnegem. Ze kwamen uit zowat alle buurgemeen­ten en er was onder meer een ruime delegatie uit Deurne aanwezig. Of dat te maken heeft met het in Antwerpen ingevoerde online aanmelding­ssysteem, is onduidelij­k. De meeste ouders en hun kinderen lijken vooral heel bewust te kiezen voor het Annuntia-Instituut.

Om 14u ging de poort open. Rond 18.30u hadden directeur Jo

Mustafa Nid Vader van Farhanah “De directie liet een werftoilet plaatsen en zorgde voor koffie en water, wat we erg waarderen.”

Jos Grommen Directeur Annuntia-Instituut “We hebben de capaciteit opgedreven, maar uiteindeli­jk moesten we toch de ouders van 25 kinderen teleurstel­len.”

Goossens en zijn team iedereen ‘van straat gehaald’ en met een bewonderen­swaardige rust ingeschrev­en. “We hebben de capaciteit nog wat opgedreven, maar uiteindeli­jk hebben we toch de ouders van 25 kinderen moeten teleurstel­len. Zij staan nu op onze wachtlijst. Ik denk dat er daar nog heel wat van bij ons zullen terechtkun­nen, want nogal wat ouders mikken blijkbaar op twee paarden. Al viel op dat heel wat ouders van onze nieuwe leerlingen uit een wijde regio heel bewust voor onze school kiezen.”

 ?? FOTO JAA ??
FOTO JAA
 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Mustafa en Tracy uit Deurne, die de nacht doorbracht in haar tuinstoel. Maar hun dochter Farhanah is nu ingeschrev­en in Annuntia.
FOTO JAN AUMAN Mustafa en Tracy uit Deurne, die de nacht doorbracht in haar tuinstoel. Maar hun dochter Farhanah is nu ingeschrev­en in Annuntia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium