Gazet van Antwerpen Stad en Rand

6 op 6 dankzij alweer Owusu: Antwerp neemt Play-off 1 serieus

Antwerp pakt zes op zes en nestelt zich in het spoor van leider Lokeren

- GERT GYSEN

Alweer die dekselse William Owusu. De Ghanees was in Eupen alweer matchwinna­ar. Met een zuinige 0-1 ging de Great Old winnen op het veld van een mak Eupen. Na de dramatisch­e één op zes in de eerste twee matchen doet Antwerp plots weer mee voor de groepszege. “Het was mijn mooiste goal ooit met links.”

De spits met de eeuwige glimlach verkeert in bloedvorm en blaakt van het vertrouwen na zijn twee goals in de derby tegen Beerschot Wilrijk. Het doelpunt tegen Eupen was een exponent van die goede vorm bij Owusu. Al zijn elfde doelpunt van het seizoen. En het derde in vier dagen. Het levert Antwerp zes punten op, waardoor de ploeg weer bovenin zijn groep meedraait.

“Het is fantastisc­h om de ploeg voor de tweede keer op een rij aan de zege te helpen. Het was een lange reis vanuit Antwerpen, dan wil je niet met een verlies terugkeren”, zegt Owusu, die de bal met links mooi over Van Crombrugge in de bovenhoek draaide. “Het was de mooiste goal ooit met mijn linker. Het is goed dat we na mijn drie goals weer meedoen voor dat Europese ticket. We kunnen dat halen, daar geloof ik in. Dat ik dan maandag tegen Lokeren opnieuw moet scoren? Waarom niet, hé (lacht).”

Ook trainer Laszlo Bölöni kan alleen maar blij zijn met de huidige prestaties van Owusu.

“Ik ben na deze wedstrijd zelfs meer tevreden dan toen William zondag twee keer scoorde”, zegt Bölöni. “Hij wilde deze wedstrijd echt winnen, dat voelde ik. William deed veel fysieke inspanning­en om de ploeg te helpen en dat is een attitude waar ik van hou.”

Het doelpunt inspireerd­e de Antwerpfan­s om minutenlan­g de EK-klassieker ‘Will Grigg’s on fire’ te verbastere­n tot ‘Owusu’s on fire’.

“Ik heb het gehoord dat ze de hele tijd aan het zingen waren”, zegt Owusu. “Ik apprecieer echt wat ze voor mij doen. Dat ik echt ‘on fire’ ben? (lacht) Ik doe mijn best, hé. Het is met dank aan God dat het nu zo goed gaat. Ik speelde dit seizoen vaak aan de linkerkant. Dat is niet echt mijn positie, maar ik heb er al veel geleerd. Ik ben beter geworden dit seizoen.”

De goal van Owusu was het resultaat van een half uur waarin Antwerp zijn wil oplegde aan Eupen. Habran – voor het eerst aan de aftrap - liet zich meteen opmerken met een rush op rechts, maar er was niemand voor doel die iets kon doen met zijn goede voorzet. De 23-jarige Fransman liet al betere dingen zien dan bij zijn eerste drie invalbeurt­en die hij al kreeg, maar toch maakte hij bij momenten nog de verkeerde keuzes. Ook middenveld­er Egor Nazaryna kreeg zijn eerste wedstrijd als basisspele­r. Iedereen kan zien dat de Oekraïner goed kan voetballen. Hij heeft flair, finesse en ziet het spelletje. Maar één wedstrijd tegen een zwak Eupen is te weinig om te zien of hij het ritme van de wedstrijde­n op het hoogste niveau aankan.

Antwerp kreeg verschille­nde kansen voor rust. Met schoten uit de tweede lijn van Siani en twee keer Hairemans. En met een bal in de diepte voor Ardaiz, die net iets te lang twijfelde om zijn actie succesvol af te ronden. Eupen van zijn kant kreeg in heel de eerste helft geen bal tussen de palen, maar kwam wel beter uit de kleedkamer. Het nam meer initiatief en werd ook gevaarlijk­er. Bolat had moeite met een schot van Koné en Batubinsik­a was maar net op tijd om de rebound van een aanstormen­de Schouterde­n te vermijden. De Laet mocht van geluk spreken dat zijn balverlies in de zestien niet werd afgestraft en Antwerp had een sterk keepende Bolat nodig op een schot van Diagne.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Joaquin Ardaiz en William Owusu springen in mekaars armen nadat Owusu Antwerp op voorsprong heeft gebracht.
FOTO PHOTO NEWS Joaquin Ardaiz en William Owusu springen in mekaars armen nadat Owusu Antwerp op voorsprong heeft gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium