Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Persconfer­entie die er eigenlijk geen was

-

Een persconfer­entie, waarop de omstreden Aron Berger uiteindeli­jk zou aankondige­n dat hij zich terugtrekt als kandidaat voor de CD&V in Antwerpen. Dat was waarop de verzamelde journalist­en, en het waren er heel wat, gisterenmi­ddag waren uitgenodig­d in de lokalen van de Joodse Centrale in wat in de volksmond de ‘Joodse buurt’ genoemd wordt. Geheel in de lijn van de afgelopen dagen verliep ook deze persconfer­entie niet vlekkeloos. Om 12u zou Aron Berger tekst en uitleg geven bij zijn kandidatuu­r voor CD&V, het schudden van handen en waarom niet of misschien toch weer wel.

Het werd uiteindeli­jk iets voor 13u toen de pers het gebouw binnen mocht. Maar niet nadat er eerst via derden was duidelijk gemaakt dat fotografer­en en filmen niet waren toegestaan.

Terwijl de pers aan de poort ongeduldig stond te wachten, deed het gerucht, van een betrouwbar­e bron, de ronde dat er helemaal geen persconfer­entie meer zou komen. Maar dat werd al snel tegengespr­oken, opnieuw via een betrouwbar­e bron. Er zou wel degelijk iets worden gezegd. En filmen en fotografer­en mochten ook.

Het bleek een korte conferenti­e te zijn, waarop Kris Peeters de tijd nam om het belang en de waarde van de Joodse gemeenscha­p voor Antwerpen in de verf te zetten. Zijn verhaal klopte als een bus overigens.

Vervolgens kwam het ene zinnetje eruit. “Omwille van de commotie van de jongste dagen heeft Aron Berger beslist om zich terug te trekken.” Daarop was het de beurt aan Aron Berger zelf om hetzelfde te zeggen. Enigszins gelaten.

Tijd voor vragen was er niet. De hoofdrolsp­elers waren al weg voor hun woorden koud waren. Een persconfer­entie in mineur. Net zoals het politieke schouwspel van de vorige dagen.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Aron Berger neemt op de persconfer­entie plaats naast Kris Peeters.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Aron Berger neemt op de persconfer­entie plaats naast Kris Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium