Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen neemt maatregele­n voor nieuwe derby

-

Na de relletjes die ontstonden na de match tussen Antwerp en Beerschot Wilrijk op de Bosuil, neemt het stadsbestu­ur maatregele­n voor de terugwedst­rijd op het Kiel, op zondag 29 april. Wie na de wedstrijd in Deurne kon worden geïdentifi­ceerd als relschoppe­r wordt al zeker uitgeslote­n tijdens de terugwedst­rijd in het Olympisch Stadion. “Ook de identifica­tie van tientallen andere herriescho­ppers waar beelden van gemaakt zijn, loopt nog”, zegt Johan Vermant, woordvoerd­er van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Ook zij zullen worden uitgeslote­n.”

De maatregele­n werden gisteren besproken tijdens een analyse van de gebeurteni­ssen van afgelopen weekend op de Bosuil. “Daaruit bleek nogmaals de goede samenwerki­ng met beide clubs”, aldus Vermant.

“De politie zal voor de match op het Kiel de volgende dagen samen met de club een veiligheid­sscreening van het stadion doen voor noodzakeli­jke infrastruc­turele maatregele­n”, aldus Vermant. “Er zal voor de match ook een nultoleran­tie zijn voor personen met

een stadionver­bod en voor wie in het bezit is van verdovende middelen en pyrotechni­ek (onder andere Bengaals vuur, red.). Personen die daarmee aangetroff­en worden, zullen bestuurlij­k worden aangehoude­n. Ook andere controlema­atregelen zijn mogelijk.”

De ticketverk­oop voor thuissuppo­rters start vandaag. (sare, dvd)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium