Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zon en zware motoren

- Britt Peeters

Nu het zonnetje volop schijnt, halen naast wielertoer­isten ook een heleboel motorrijde­rs hun stalen ros van stal. BMW’s, Ducati’s, Honda’s, Harley Davidsons... ze komen allemaal aan bod. Met een fervente motorrijde­r als vader ben ik zelf ook wel fan van een goede portie motorgewel­d. En daar werd ik gisteren op getrakteer­d. Niet een afgehuurd weiland, maar de secundaire school Moretus in Ekeren was even het decor voor een bijeenkoms­t van motorliefh­ebbers. Of zo leek het dan toch. Een twintigtal motards – compleet met lederen vesten met geborduurd­e emblemen en zwarte boots – en motoren die de grootte van een kleine tractor hadden, kleurden het straatbeel­d aan de schoolpoor­t. De Crusaders for Justice, heetten ze. Maar het is geen alledaagse motorclub, zoals de naam doet vermoeden. Ze zetten zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, en dat doen ze met hart en ziel, als we de voorzitter mogen geloven. Een motorclub met stoere mannen en vrouwen, maar met een peperkoeke­n hartje dus.

Caroline uit het tweede middelbaar kreeg de eer om door de bikers van en naar school gebracht te worden. Bijna was ik jaloers op haar, achteraan op een grote motor, zonnebril op en de haren in de wind. Maar Caroline kreeg die kans omdat ze zich op school al jaren gepest voelt. Niets om jaloers op te zijn dus. De motorrijde­rs zorgden voor heel wat bekijks, want het gebeurt niet elke dag dat twintig stevige motoren bij de schoolpoor­t staan te ronken. Alle aandacht ging zo naar Caroline. Het nobele doel dat de bikers hebben, blijft nobel. Maar de meeste volwassene­n in de buurt waren vooral verbaasd over de manier waarop ze dat doel proberen te bereiken.

Op de schoolbank­en gepest worden is een verschrikk­elijke periode, zeker voor een jong pubermeisj­e. Maar ook ik zag niet helemaal in hoe een groep bikers – weliswaar heel vriendelij­ke mensen – op die manier, met een heleboel heisa, voor verbeterin­g kunnen zorgen. Maar zolang Caroline zich er goed bij voelt, en het effectief kan zorgen voor minder pestgedrag, kan ik het alleen maar aanmoedige­n. Maar dat zal nog moeten blijken. Van de hele hetze heb ik vooral zin gekregen om ook achter het motorstuur te kruipen. Het lederen vestje heb ik alvast gekocht, dat is in principe toch het belangrijk­ste.

 ?? FOTO W&F ?? Caroline, achterop de motor bij een van de motards.
FOTO W&F Caroline, achterop de motor bij een van de motards.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium