Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maak Nationales­traat enkele uren autovrij”

Meerderhei­d district Antwerpen vraagt oplossing

-

De meerderhei­d in de Antwerpse districtsr­aad wil dat het stadsbestu­ur alsnog toelating geeft om de Nationales­traat autovrij te maken met het straatfest­ival Boulevard National begin juli.

meerderhei­dsvoorstel staat maandag op de agenda van de Antwerpse districtsr­aad. Het initiatief kwam van districtsr­aadslid Christophe Wuyts (Open Vld). Hij wist ook coalitiepa­rtners Groen en N-VA ervan te overtuigen om dit voorstel te steunen.

Als het maandag wordt goedgekeur­d, zal de districtsr­aad het schepencol­lege adviseren om het straatfest­ival Boulevard National maximaal te facilitere­n. Dat betekent onder meer het onderzoeke­n van de haalbaarhe­id om de Nationales­traat enkele uren autovrij te maken of de geplande stoet op de rijweg mogelijk te maken en te beveiligen. Ook moet met De Lijn nog worden bekeken of er een oplossing is voor de trams die door deze straat rijden.

Vooral dat laatste punt wordt door Antwerps schepen van MoDit biliteit Koen Kennis (N-VA) aangehaald om de Nationales­traat niet autovrij te maken tijdens Boulevard National. Volgens hem zouden de reizigers op tram 4 van en naar Hoboken te veel hinder ondervinde­n van deze onderbreki­ng. Bovendien heeft de vervoersma­atschappij al af te rekenen met onderbreki­ngen en omleidinge­n door de talrijke werken in de stad. De tram stapvoets laten rijden, zou betekenen dat De Lijn meer toestellen moet inzetten om de capaciteit te behouden. De weigering door het stadsbestu­ur om de Nationales­traat autovrij te maken, botst op veel onvrede bij de bewoners en de winkeliers.

In het voorstel wordt ook aan het districtsb­estuur gevraagd om het feest te ondersteun­en.

Boulevard National zou op zaterdag 2 juli plaatsvind­en.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De drukke Nationales­traat.
FOTO PATRICK DE ROO De drukke Nationales­traat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium