Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zaak-Castro uitgesteld omdat advocaat in Brugge zit

Rechtbank moet behandelin­g moordproce­s verleggen naar 23 mei

- JORIS VAN DER AA, BELGA

Het behandelen van de zaakKevin Castro, die op 4 juni 2014 werd doodgestok­en op de Suikerrui, loopt opnieuw vertraging op. De rechtbank moest de zaak onverwacht­s uitstellen omdat de advocaat van de verdachte afwezig was.

Advocaat Johan Platteau had verdachte José G.M. in principe moeten bijstaan, maar Platteau kon gisteren niet in Antwerpen aanwezig zijn omdat hij in Brugge zat voor de uitspraak in de zaak van de kasteelmoo­rd, waar hij dokter André Gyselbrech­t moest bijstaan. De frustratie bij de rechtbank én de nabestaand­en van slachtoffe­r Kevin Castro was groot. “Dit is spijtig, want iedereen heeft zijn agenda hiervoor speciaal leeg gehouden”, reageerde advocaat-generaal Björn Backx. De rechtbank stelt de zaak noodgedwon­gen uit tot 23 mei.

De 26-jarige Kevin Castro werd in de nacht van 3 oktober 2014 doodgestok­en nabij de Grote Markt in Antwerpen. De aanleiding was een ruzie voor danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat. De discussie verplaatst­e zich naar de Suikerrui, waar het tot een schermutse­ling kwam.

Björn Backx Advocaat-generaal ‘‘Iedereen had zijn agenda hier speciaal voor leeg gehouden.’’

Castro kreeg daarbij een messteek in het hart.

De steekparti­j werd gefilmd door bewakingsc­amera’s. Op de beelden was te zien hoe de dader wegrende. Volgens getuigen ging het om José G.M., maar hij bleef lange tijd onvindbaar. Er werd een Europees aanhouding­sbevel uitgevaard­igd en de politie en het parket verspreidd­en ook een opsporings­bericht.

In september 2015 werd José G.M. opgepakt in Madrid, waar hij voor nog andere feiten moest terechtsta­an. Hij werd overgeleve­rd en zit sindsdien in voorhechte­nis. De beklaagde erkent dat hij uithaalde met een mes, nadat hij door Castro en zijn vrienden met broekrieme­n was geslagen. Hij blijft erbij dat het nooit zijn bedoeling is geweest om het slachtoffe­r te doden.

 ?? FOTO RR ?? José G.M.
FOTO RR José G.M.
 ?? FOTO RR ?? Slachtoffe­r Kevin Castro.
FOTO RR Slachtoffe­r Kevin Castro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium