Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mantelzorg­ers in de kijker in AZ Klina

-

Het productieh­uis Sylvester, dat de VRT-reeks Gevoel voor Tumor maakte, streek woensdag neer in AZ Klina om mantelzorg­ers in de kijker te zetten. Passanten konden zich neerzetten in het salon van de serie en een filmpje bekijken.

Het productieh­uis doet elke Vlaamse provincie aan. Voor Antwerpen werd AZ Klina in Brasschaat uitgekozen. In de inkomhal van het ziekenhuis werd het salonnetje uit de tv-reeks geplaatst. Voorbijgan­gers konden er even gaan zitten om een filmpje met allerlei getuigenis­sen te bekijken. Het zijn de patiënten die hun dank uitdrukken voor de mantelzorg­ers.

“Als het over kanker gaat, vragen de mensen in de eerste plaats naar de patiënt. Maar hoe het met de mantelzorg­er gesteld is, dat vraagt niemand zich af. Daarom wil het productieh­uis samen met het Agentschap Zorg en Gezondheid en Kom op tegen Kanker het thema mantelzorg­er op een open, niet-belerende manier in de kijker zetten. Dat gebeurt in opdracht van Vlaams minister Jo Vandeurzen”, zegt Stephanie Schellens van Sylvester.

“We merken dat de reeks aanslaat. Mensen vinden het allemaal herkenbaar. Misschien hebben Taboe van Philippe Geubels en de reeks Down the Road er iets mee te maken. Een aantal thema’s, waaronder kanker, is in elk geval meer bespreekba­ar geworden. De mensen nemen er nu even hun tijd voor.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Bezoekers van AZ Klina nemen even de tijd om het filmpje te bekijken in het salon van
Gevoel voor Tumor.
FOTO JAN BRYS Bezoekers van AZ Klina nemen even de tijd om het filmpje te bekijken in het salon van Gevoel voor Tumor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium