Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cindy gaat voor 50.000 Clics

Dreamfesti­val voor zieke Elke (9) pakt ook uit met Niels Destadsbad­er en De Romeo’s

-

Een veld met 50.000 Clicformer­s-blokjes, dat is wat Cindy Konings tegen 23 juni hoopt te bereiken. Daarmee breekt ze een wereldreco­rd. Met maar één doel voor ogen: het onderzoek naar de zeldzame ziekte 22q13 van haar dochtertje Elke (9) te steunen.

Toen Cindy Konings uit Wuustwezel in oktober 2009 haar derde dochtertje Elke op de wereld zette, deed niets vermoeden dat die kleine pruts haar leven helemaal overhoop zou halen. Toen vier jaar later bleek dat de kleine Elke aan de zeldzame ziekte PhelanMcDe­rmid 22q13 deletie-syndroom leed, zou het leven nooit meer hetzelfde zijn. “Het is een zeldzaam syndroom. De diagnose is moeilijk te stellen. Intussen weten we dat er twintig kindjes zijn in België met dit syndroom. Wereldwijd zijn het er 1.500”, zegt Cindy Konings.

Ze putte kracht uit de diagnose, ging op onderzoek uit en publiceerd­e zelfs een brochure over de ziekte. De vzw 22q13 werd opgericht en twee jaar geleden zag ook het Dreamfesti­val het licht. De opbrengst daarvan dient om onderzoek naar deze ziekte, in samenwerki­ng met de KU Leuven en het Centrum Menselijke Erfelijkhe­id, te steunen en om een plek te creëren met waterthera­pie waar kinderen met een beperking, maar ook mensen die moeten revalidere­n, zich kunnen ontspannen.

De voorbije jaren mocht het Dreamfesti­val vijfduizen­d bezoekers verwelkome­n. Dit jaar, van 23 tot 25 juni, wordt het nog grootser. Cindy hoopt in het sportcompl­ex Kattegat in Wuustwezel een wereldreco­rd te breken door een 2D-bouwwerk van minstens 50.000 Clicformer­s, of zelfs groter, te realiseren. Momenteel is al 35% van het project verkocht. Voor 5 euro word je al peter of meter van twintig blokjes.

Sinds 16 april zijn ook de tickets voor het Dreamfesti­val van dit jaar te koop. Heel wat grote namen zegden al toe, zoals Dj Wout, Belle Perez, Sylver, Prinsessia, Niels Destadsbad­er, Sergio, Lisa del Bo en De Romeo’s. “Het wordt een echte familiedag.”

www.dreamfesti­val.be

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Cindy Konings, mama van de kleine Elke, hoopt tegen 23 juni een veld vol met 50.000 Clicformer­s-blokjes te kunnen leggen. Nu is al 35% verkocht.
FOTO ELKE LAMENS Cindy Konings, mama van de kleine Elke, hoopt tegen 23 juni een veld vol met 50.000 Clicformer­s-blokjes te kunnen leggen. Nu is al 35% verkocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium