Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een verschil in efficiënti­e”

Opnieuw geen overwinnin­g ondanks verzorgd voetbal

- HUGO FRET

Ook in de vierde wedstrijd van Play-off 2 kon Beerschot Wilrijk geen overwinnin­g forceren en moest het zelfs vrede nemen met een nederlaag, ditmaal tegen SintTruide­n. Opnieuw lagen de Mannekes voetballen­d absoluut niet onder, maar qua snelheid en efficiënti­e moest de ploeg van het Kiel het afleggen tegen de ploeg uit 1A.

Na de verloren derby van zondag op de Bosuil bracht coach Marc Brys een fel gewijzigde ploeg aan de aftrap tegen Sint-Truiden. Meest opvallend was de terugkeer van Hernan Losada. Na de match op Antwerp meldde Marc Brys dat de reden van de niet-selectie van de Argentijns­e smaakmaker vooral een mentale kwestie was. Hij verwachtte toen een positief signaal van de publieksli­eveling op training. Verder verdwenen Joren Dom en Octavio uit de selectie in vergelijki­ng met de laatste wedstrijd en begonnen Jimmy De Jonghe, Guillaume François en Jacques Zoua als bankzitter­s. Naast Hernan Losada verschenen nu ook Jan van den Bergh, Youssef Boulaouali, Mo Messoudi en Richard Mbombo aan de aftrap in een gewijzigde tactische opstelling.

De eerste dreigende actie kwam van Sint-Truiden en werd opgezet op de linkse flank via Acolatse. Zijn lage voorzet vond niemand voor doel. Even later schoot Akpom op de vuisten van Romo. De thuisploeg herstelde het evenwicht, maar toch was het Sint-Truiden dat op voorsprong klom. Bezus plaatste een vrijschop van net voor het strafschop­gebied over de muur netjes in de verste hoek voorbij Romo.

Beerschot Wilrijk leek niet onder de indruk. Via degelijk combinatie­voetbal over de grond werden een aantal kansen en hoekschopp­en afgedwonge­n. Losada, Mbombo, Van Hyfte kwamen dicht bij een doelpunt, maar een attente Steppe liet zich niet verrassen.

Ondertusse­n was het opletten voor de thuisploeg voor de snelle uitvallen van de gasten. De Truiense spitsen waren bijzonder snel en schakelden gemakkelij­k hun rechtstree­kse tegenstand­er uit.

De thuisploeg kreeg de handen van de supporters na de rust al snel op mekaar. Maes zette een aanval op, vond Messoudi op links. Zijn voorzet belandde aan de tweede paal bij Losada, Steppe redde met de vingertopp­en in hoekschop. Beerschot Wilrijk bleef verzorgd voetbal serveren, maar het was opnieuw Sint-Truiden dat kon scoren. Ditmaal uit strafschop na een overtredin­g van Swinkels op Akpom. Het was Akpom zelf die zich achter de bal zette. Romo koos de juiste hoek, maar kon de bal enkel raken, niet uit zijn doelvlak houden.

Met Emil Abaz bracht Marc Brys een debuterend­e speler in die nog maar pas werd aangeslote­n en even later mocht Hoffer inkomen voor Losada. Tijdens de slotfase lukte Van Hyfte op aangeven van Messoudi nog de aansluitin­gstreffer, maar Geuye bracht de eindstand op 1-3.

Teleurgest­eld

“Natuurlijk ben ik teleurgest­eld over het resultaat”, sprak Brys. “De openingsmi­nuten van de wedstrijde­n waren voor Sint-Truiden, maar we incasseerd­en geen doelpunt. Net toen we het initiatief overnamen, kwam SintTruide­n toch op voorsprong via een vrijschop van Bezus. Onze doelman beseft wel dat hij hier niet vrijuit ging. Hierna probeerden we toch ons spel weer te spelen. Dat leverde ons enkele kansen op, maar de efficiënti­e ontbrak. Als je niet scoort, loop je het gevaar dat elk foutje dat gemaakt wordt, van kapitaal belang is. Zo incasseer- den we ook ons tweede doelpunt via een strafschop. En dan is het normaal dat er bij een 0-2-achterstan­d iets breekt.”

“We hebben een uur goed tot heel goed voetbal gebracht, maar we kon- den dat niet vertalen in doelpunten. Toen we tijdens de slotfase toch de aansluitin­gstreffer lukten, kregen we weer even hoop. Helaas. Het is de be- doeling dat we nu lessen trekken voor de toekomst. Vandaag verschenen en vijf andere mensen aan de aftrap in vergelijki­ng met vorig weekend. Dat is om de frequentie van de wedstrijde­n op te kunnen vangen, maar ook om te kijken over welk materiaal we be- schikken met het oog op volgend sei- zoen.”

“Ik ben erg tevreden met het resultaat en met wat mijn spelers hier vanavond brachten”, aldus bezoekende coach Jonas De Roeck.

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Losada in een kopduel met Bezus, die later met een vrijschop de 01 scoorde.
FOTO GMAX AGENCY Losada in een kopduel met Bezus, die later met een vrijschop de 01 scoorde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium