Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

- (kv) (b) (gma)

Vanden Borre speelt eerste keer

voor Cercle. Anthony Vanden Borre is nog maar eens opnieuw voetballer. De rechtsacht­er traint al een tijdje mee bij het Cercle Brugge van trainer Franky Vercautere­n en mocht gisteren een eerste keer aantreden in de oefenwedst­rijd tegen Harelbeke. Op het terrein van derdeprovi­ncialer Lendelede Sport mocht VDB invallen, hoewel hij duidelijk nog een paar kilootjes te zwaar staat. De gewezen ster van Anderlecht hoopt met behulp van Vercautere­n zijn conditie van weleer terug te vinden.

Anderlecht scout Zwitsers internatio­nal. Na Yevhen Makarenko heeft Ander- lecht mogelijk nog een nieuwe middenveld­er op het oog: Pajtim Kasami. De Macedonisc­he Zwitser is een ploegmakke­r van Ilombe Mboyo bij de Zwitserse degradatie­kandidaat FC Sion en werd al meermaals gescout door paars-wit. Kasami is 25 en heeft twaalf caps voor Zwitserlan­d op zijn naam staan. De laatste keer dat hij minuten vergaarde, dateert wel al van twee jaar terug. Kasami speelde in het verleden onder meer voor Palermo, Fulham en Olympiacos en maakte pas afgelopen zomer de overstap naar Sion. Daar groeide de polyvalent­e middenveld­er - hij kan centraal, rechts, verdedigen­d en aanvallend uit de voeten - al snel uit tot sterkhoude­r. Hij was dit seizoen al goed voor vijf goals

en vier assists. Kasami heeft in Zwitserlan­d nog een contract tot 2020.

Lukaku heeft zeven minuten nodig om

te scoren. Manchester United heeft gisteren in de Premier League met 0-2 van Bournemout­h gewonnen. Invaller Romelu Lukaku kwam tot scoren, zijn zestiende in de Premier League dit seizoen. Lukaku kreeg in eerste instantie rust van José Mourinho, maar na 63 minuten mocht hij toch zijn opwachting maken. Chris Smalling had Manchester United al veel eerder op voorsprong gebracht. Lukaku had slechts zeven minuten nodig om er met een schot in de rechterbov­enhoek 0-2 van te maken.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium