Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Emma Meesseman (Ekaterinbu­rg, Rusland)

-

1. Meesseman heeft weer een stap vooruit gezet, zowel bij de Washington Mystics in de Amerikaans­e WNBA als bij Ekaterinbu­rg, een van de beste ploegen ter wereld. Dit seizoen speelt ze een hoofdrol bij haar Russische ploeg. Het is haar derde Final Four op rij, in 2016 won ze de Euroleague.

“Wat het niveau be2.treft:

even hoog als de Amerikaans­e WNBA. Europees clubkampio­en worden is prestigieu­s en belangrijk. Emotioneel blijven het brons op het EK en de bijbehoren­de kwalificat­ie voor het WK met de Belgian Cats voor mij het mooiste.”

“Ann is een le3.gende in de Euroleague, Miss Euroleague. Iedereen kent haar, ik ben blij dat ik het einde van haar carrière bij de nationale ploeg mag meemaken. Hopelijk treffen we elkaar zondag in de finale.” “Het niveau van de vier ploe4.gen

ligt enorm dicht bijeen. Kursk, onze tegenstand­er in de halve finale, won vorig seizoen de Euroleague. We wonnen enkele weken geleden in de Russische competitie gemakkelij­k, maar ik verwacht een reactie. De ploeg van Ann is ook sterk en Sopron speelt

thuis.”

5. “Ik ga dit jaar niet naar de WNBA. De focus ligt op de voorbereid­ing met de Cats op het WK. Vanaf eind mei zijn we op stage in China. Vanaf volgend seizoen speel ik opnieuw bij Ekaterinbu­rg.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium