Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kangoeroes geen partij

-

Geen stunt van Kangoeroes Willebroek bij de opener van de 27e speeldag. De Spirous wippen met één wedstrijd meer gespeeld over Telenet Giants Antwerp naar de tweede stek. De Sinjoren kunnen die vrijdag heroveren mits winst in de Lotto Arena tegen Leuven Bears.

“We moeten niet ver zoeken naar de oorzaak. Defensief waren we niet bij de les. Willen we zaterdag tegen Charleroi in eigen huis een kans maken, moet het op dat vlak beter”, zei coach Yves Defraigne van Kangoeroes Willebroek.

Charleroi miste Jack Gibbs (enkel) en bij Kangoeroes Willebroek was Naïm El Khouchar (schouder) nog steeds out. Via de met bommen uitpakkend­e Randy Oveneke bleef Kangoeroes Willebroek tot 11-9 in de partij. De Spirous namen echter snel afstand en pakten met een 9-0tussenspu­rt uit. Ook in het tweede schuifje geen reactie van de Rupelploeg. Kangoeroes leed maar liefst 17 balverliez­en, lag ook onder in de rebound (31-41) en Oveneke (4 op 7 driepunter­s) kreeg offensief te weinig steun. Anderson en Grant loodsten Charleroi dan ook naar 62-37 en een 73-46 na drie kwarts. In het laatste schuifje kon Kangoeroes Willebroek de schade beperken. Kangoeroes kreeg slechts 8 punten van zijn invallers. Bij een collectief sterk Charleroi kwamen alle twaalf spelers tot scoren. Brian Lynch verlengde zijn contract met één seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium