Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Teuns geveld door warmte: pas 30e

- (bvc)

“Schaduw! Waar is er schaduw!?” Pas nadat Dylan Teuns driehonder­d meter na de streep een plekje schaduw had gevonden naast een geparkeerd­e caravan, kreeg zijn lijkbleek gezicht weer een beetje kleur. De derde van 2017 stelde teleur met de dertigste plaats. De reden: allicht de warmte.

“Je kan duizend excuses verzinnen”, begon Teuns. “De druk, de warmte, de veranderde koersverlo­op… Maar daar koop je niks mee. Tot op de tweede beklimming van de Muur van Hoei voelde ik mij goed,. Ik moest dan al redelijk diep gaan om de andere favorieten te volgen, maar hoopte nog voldoende te recuperere­n voor de slotklim. Daar blokkeerde ik echt volledig.”

Teuns was vooraf een van de kandidaten voor het podium, maar bolde pas als zevende Belg over de meet. “Ik ben enorm teleurgest­eld. Zondag in Luik komt er nog een kans, maar mijn beste mogelijkhe­id om te scoren was vandaag.”

Toekomst BMC krijgt vorm

De teleurstel­lende prestatie van Teuns is een domper voor BMC. Na ook al een voorjaar zonder zege voor Van Avermaet hoopte het met Teuns te scoren in de Ardennenkl­assiekers. Na zijn derde plaats in de Waalse Pijl van vorig jaar en zijn zesde plaats in Parijs - Nice ziet ploegmanag­er Jim Ochowicz in Teuns immers een van zijn toekomstig­e kopmannen. De 26jarige Halenaar heeft een innige band met de Amerikaan. Toen Teuns als belofte in 2013 zonder ploeg leek te vallen, kreeg hij via Rik Verbrugghe een contract bij de belofteplo­eg van BMC. Ondanks het feit dat het budget voor die belofteplo­eg toen al afgesloten was, maakte Ochowicz nog wat ruimte vrij.

De voorbije maanden moest Ochowicz opnieuw op zoek naar budget om zijn WorldTour-ploeg ook in 2019 in het peloton te houden, aangezien de met de gezondheid sukkelende geldschiet­er Andy Rihs zal afhaken. Een opdracht met steeds meer positieve signalen. Ochowicz vroeg zijn renners nog tijd tot begin mei, maar er lijkt eerder schot in de zaak te komen. Dankzij de komst van een nieuwe CEO bij BMC zou de fietsconst­ructeur dan toch bij de ploeg blijven, als cosponsor. Ook de handtekeni­ngen van de andere cosponsors staan reeds op papier. Vooralsnog ontbreekt nog een hoofdspons­or, maar daarvoor zou Ochowicz schermen met drie kandidaten. Hij wil vooral een project van lange termijn, met onder anderen Greg Van Avermaet en Teuns als speerpunte­n.

 ?? FOTO BELGA ?? Dylan Teuns hijgt uit in de schaduw.
FOTO BELGA Dylan Teuns hijgt uit in de schaduw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium