Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij Volmar vond ik het plezier terug”

Ook Liesbet Van Breedam neemt afscheid van Volmar

- (spe)

Naast Frank Eennaes neemt Volmar Ekeren dit weekend ook afscheid van Liesbet Van Breedam. Van Breedam was actief bij heel wat clubs, tot zelfs in Frankrijk toe. De grootste successen behaalde ze bij Kieldrecht, sinds jaar en dag de top in België.

“In de zaal was het absolute hoogtepunt ongetwijfe­ld de winst in de Europese Top Teams Cup met Kieldrecht. Maar eigenlijk haalde ik veel meer voldoening uit het beachvolle­ybal, omdat je verantwoor­delijkheid er veel groter is.”

Vanaf haar 27ste legde Van Breedam zich toe op het beachvolle­ybal. Met Liesbeth Mouha mocht ze in 2008 zelfs naar de Olympische Spelen in Peking, waar het duo knap negende werd. Tot ze plots weer opdook bij Volmar Ekeren. “Na Peking ben ik even uit het volley verdwenen omdat ik er genoeg van had, maar via mijn schoonbroe­r nam ik de draad weer op bij Volmar. Ik ben enorm blij dat ik dat nog gedaan heb. Ik heb zo veel jaren onder druk gespeeld dat ik vergeten was hoe plezant het spelletje eigenlijk is. Dat plezier heb ik bij Volmar teruggevon­den.”

Zandhoven

Maar nu stopt Van Breedam haar spelerscar­rière en zal ze met manlief Wim Eennaes volgend seizoen het trainersdu­o in Zandhoven vormen. “Liga B is weer een trapje hoger en een nieuwe uitdaging voor ons. Nee, Wim en ik hebben geen afgelijnd takenpakke­t. Door de jaren heen weten we wat we aan elkaar hebben. We hebben elkaar al vaker gezegd dat het leuk is om samen te werken. Het zou jammer zijn als we dat dan ook niet zouden doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium